Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Laša tartars

Dace Preisa

2018. gada 25. septembris 13:13

186
Laša tartars

Recepti iesaka šefpavārs Normunds Baranovskis.  Lai labi garšo!


LAŠA TARTARS

Sastāvdaļas:

Laša fileja (bez ādas un asakām) – 180 g

Šalotes sīpols – 30 g

Sāls un pipari – 4 g katrs

Olīveļļa I Love Eco – 5 g

Grieķu jogurts Valmiera (0%) – 60 g

Avokado – 250 g (tīrsvars)

Laima sula – 6 g

Čili – 2 g 

Paipalu olas – 4 gab (30 g)

Sausmaizītes Finn Crisp – 40 g


Pagatavošana:

Lasi sakapā, pievienojot olīveļļu, sāli, piparus. Sakapā šalotes sīpolus un sajauc kopā ar lasi. Attīra avokado un sagriež mazos kubiņos, pievienojot laima sulu, sāli un čili. Novāra paipalu olas precīzi 2 minūtes un 30 sekundes vārošā ūdenī. Olas atdzesē un nomizo, tad pārgriež uz pusēm. Porcijas kārto, liekot jogurtu, laša tartaru, avokado, paipalu olu pusītes un sausmaizītes.