Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Kad cilvēki ir īstajā vietā

Santa Sinka

2018. gada 28. septembris 09:48

190
Kad cilvēki ir īstajā vietā

Manuprāt, liela nozīme ir tam, ka cilvēks ir savā īstajā vietā, jo tikai tad darbs līdz pēdējai niansei ir jēgpilns. Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs svin 20. dzimšanas dienu. No sirds priecājos, kā tas visās jomās attīstījies pēdējo gadu laikā – sākot jau ar pašām telpām, kā tās atjaunotas, izveidoto mājaslapu, iedibinātajām tradīcijām – velobraucieniem un pārgājieniem. Taču tā visa nebūtu bez labiem speciālistiem, kuros jaušama degsme. 

Tāds pavisam noteikti ir Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra vadītājs Modris Apsītis, kurš Smiltenē sāka strādāt pirms vairākiem gadiem. Atceros, ka mēs ātri atradām kopīgu valodu, jo tik atsaucīgu un atvērtu cilvēku nemaz tik bieži nevar satikt. Arī iepriekšējā vadītāja Sanda Veismane bija brīnišķīga, kuras iesākto ar lielu aizrautību turpina Modris.

Sestdien Kalnamuižā sākās viens no maniem iemīļotākajiem Tūrisma informācijas centra pasākumiem – velobrauciens “Ieriteņo simtgadē”. Atceros, ka pašā pirmajā velobraucienā “Ieriteņo rudenī” ar velosipēdu veicu visu aptuveni trīsdesmit kilometru garo distanci, kas šķita kā varoņdarbs, jo vienlaikus iemūžināju pasākuma gaitu. Joprojām atceros, cik tas bija grūti, jo visu laiku nācās apsteigt grupu, lai nobildētu. 

Ar velosipēdu nobraucu vēl vairākus braucienus, katram no tiem ir interesants un atšķirīgs maršruts, taču, lai pilnvērtīgi paveiktu darbu, ērtāk ir pārvietoties automašīnā. Vēl pie labajām tradīcijām var pieskaitīt pārgājienus. Abi, kuros piedalījos, palikuši spilgtā atmiņā – jo viens no tiem bija pelēcīgi skaistā un dūmakainā pavasarī, kad pāri laukiem lidoja zosis, otrs – vienā no skaistākajām un baltākajām ziemas dienām, kurā lielās kupenas uzbūra ainu no pasakām.

Liels nopelns ir ne tikai Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra komandai, bet arī viņu sadarbības partnerei Santai Paeglei, kuru mūspuses ļaudis ir labi iepazinuši. Santa ir tā, kas izdomā katru maršrutu, atrod tādas interesantas un vēsturiskas vietas Smiltenes novadā, par ko mēs, vietējie,  pat nenojautām. Šī lieliskā sadarbība ir ļāvusi jaunatklāt skaistākās un neparastākās vietas pilsētā un pagastos. Ceru, ka tas turpināsies vēl ilgi, jo cilvēkiem patīk. 

Tam pierādījums bija arī “Ieriteņo simtgadē”, kurā par spīti aukstajam laikam un lietainajam rītam saposušies smiltenieši devās svinīgā braucienā.

Kā teicis Imants Ziedonis, laiki nav svarīgi, svarīgs ir cilvēks. Novērtēsim to!