Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Notiks Kocēnu novada Rudens velobrauciens

Notiks Kocēnu novada Rudens velobrauciens

Svētdien, 21. oktobrī, notiks Kocēnu novada Rudens velobrauciens maršrutā Zilākalna ciems – augļkopības saimniecība “Rīvēni” – Dikļi – Grebu kalns – “Zaļais dzelzceļš”. Brauciena laikā būs iespēja satikt “Rīvēnu” saimnieku, izpētīt Dikļus, pusdienot Grebu kalnā un iepazīt projekta “Zaļais dzelzceļš” (“Green Railway”) ietvaros atjaunoto šaursliežu dzelzceļa posmu, kas izveidots velobraucējiem un kājāmgājējiem.

Velobrauciena sākums plānots pie Zilākalna pagasta pārvaldes ēkas (Imanta iela 7, Zilaiskalns) plkst. 10.00. Ikviens aicināts pievienoties 40 km garajā maršrutā, kas galvenokārt vērsts uz atjaunotā šaursliežu dzelzceļa izpēti, bet būs arī iespēja paviesoties augļkopības saimniecībā “Rīvēni”. Augļkopības saimniecība "Rīvēni" ir viena no lielākajām augļkopības saimniecībām Kocēnu novadā, kur ar ābolu audzēšanu nodarbojas kopš 2000. gada. Rudens saimniecībā ir visrosīgākais laiks, kad pagrabs pildās ar veselīgu un smaržīgu augļu ražu.

Savukārt Dikļos piestās Vika pasaku parkā, dosies cauri parkam, gar Neikenkalna dabas koncertzāli un Dikļu Evaņģēliski luterisko baznīcu. Velobrauciena pusdienu pauze tiks aizvadīta Grebu kalna atpūtas vietā, kur būs iespēja iekurināt ugunskuru, tādēļ velobrauciena dalībnieki aicināti līdzi ņemt maltītei nepieciešamo. Tālāk maršruts vedīs pa seno šaursliežu dzelzceļu – “zaļo dzelzceļu” līdz pat Zilākalna apkārtnei. Velobrauciena ilgums: 5 - 6 stundas.

Velobraucienu vadīs Kocēnu novada domes projektu un tūrisma speciālists Toms Treimanis, kurš pastāstīs gan par redzamo apkārtnē, gan arī par šī brīža aktuālajiem tūrisma projektiem Zilākalna un Dikļu apkārtnē. Ar Tomu var arī iepriekš kontaktēties, ja ir kādas neskaidrības par velobrauciena norisi. 

Dalībai velobraucienā aicinām iepriekš pieteikties: turisms@kocenunovads.lv, tālr. 28644530 vai https://ej.uz/rudensvelo

20181017-1055-rudens-velobrauciens-2018-