Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Kā iegūt Helovīna svētku garšas?

Kā iegūt Helovīna svētku garšas?

Helovīna svētki ir ne tikai laiks, kad bērni un jaunieši pārģērbjas, radot dažādus baisus tēlus un dodoties lūgt pie kaimiņiem saldumus, bet tajos labi iederas arī dažādi interesanti un ātri pagatavojami ēdieni. 

Tradicionāli Helovīna svētkos goda vieta tiek atvēlēta izgrebtam ķirbim. Ķirbja mīkstumu var izmantot dažādu ēdienu, piemēram, kēksa vai mafinu cepšanai. Garšīgas ir krāsnī ceptas ķirbja šķēles ar garšvielām. Ēdienkarti var papildināt arī ar ātri un viegli pagatavojamām uzkodām – dārzeņiem, Dip mērcītēm, Tex Mex ēdieniem. Piemēram, papriku var izgrebt līdzīgi kā ķirbi, iegriežot acu un mutes formu, bet tukšo vidu pildot ar burkānu, seleriju nūjiņām. Var arī ēdienu attiecīgi noformēt mazliet baisā Helovīna stilā, piemēram, izvēloties cepumus vai piparkūkas pagatavot ar skeletu zīmējumu. Turklāt tos var sagatavot jau pirms Helovīna svētkiem, izmantojot balto glazūru skeleta kaulu uzzīmēšanai, šokolādes bumbiņas acu vietā, kā arī šokolādes skaidiņas zobu un pirkstu vietā. Šis vakars var būt īstais, lai kopā ar ģimeni, draugiem dekorētu un izceptu apaļas picas ķirbju formā ar paprikas acīm un muti. Dažādo interesanto ēdienu kopā gatavošanu noteikti novērtēs jaunākie ģimenes locekļi, kā arī skeleta cepumi vai piparkūkas pārsteigs pie durvīm klauvējošos mošķīšus – kaimiņu bērnus.


RECEPTE: Kartupeļu daiviņas à la Tex Mex

20181022-1231-kartupeli-cepti-mazs.jpg

4 porcijas 

Kartupeļu daiviņas ar patīkamu Tex Mex pieskārienu! Pasniedziet kā uzkodas ar skābo krējumu, kas papildināts ar svaigiem maurlokiem.

Izejvielas:

1 pac. Fajita Spice Mix Original

1 kg kartupeļi

2 ēd.k. eļļa

Pasniegšanai:

skābais krējums

sasmalcināti svaigi maurloki

Pagatavošana:

Uzkarsējiet krāsni līdz 200 °C.

Sagrieziet kartupeļus un samaisiet daiviņas ar eļļu un fahitas garšvielām.

Cepiet kartupeļu daiviņas 30-40 minūtes, līdz tās patīkami brūnas un kārtīgi gatavas.

Pasniedziet uzreiz!