Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Konkurss. Konkurss? Konkurss!

Ance-Andrējeva Empele

2018. gada 27. novembris 12:01

306
Konkurss. Konkurss? Konkurss!

Mūsdienās retajamam nav facebook profila. Kā reiz izteicās mans draugs: “Es neredzu iemeslu, kāpēc lai šodien kādam tas nebūtu.” Stāsts nav par profilu, bet gan uzņēmumiem, institūcijām un cilvēkiem, kuri teju ik dienu aicina piedalīties konkursos un laimēt, tādējādi popularizējot sevi un savu produktu. Personiski es konkursos piedalos ļoti reti, jo esmu starp tiem, kuri netic, ka ir iespējams laimēt. Man par pārsteigumu, ir cilvēki, kuri piedalās.

Manai draudzenei tuvojās dzimšanas diena. Kādā vakarā viņa man raksta, ka bēdīgās finansiālās situācijas dēļ dzimšanas dienas atzīmēšana būs jāatliek uz gadu. Nākamās dienas vakarā paaicināju viņu palīgā, lai pagatavotu kūku kolēģiem par godu pašas aizvadītajai dzimšanas dienai. Ienākot pie manis, viņa teica, ka esot piedalījusies konkursā, kurā iespējams laimēt kūku cepšanas meistarklasi 300 eiro vērtībā 10 cilvēkiem, un ka izloze ir šovakar. Pie sevis tik nodomāju, ka jauka balva, un turpinājām darboties. Neilgi pirms bijām beigušas pucēt kūku kolēģiem, draudzene ieskatījās savā facebook kontā, lai noskaidrotu laimētāju, kuram būs šī iespēja apmeklēt kūku cepšanas meistarklasi. Šķiet ne viņa, ne es pirmajā momentā nenoticējām tam, ka laimējusi ir tieši viņa... Es apsveicu un piebildu: “Redz, kur tev dzimšanas dienas ballīte.” 

Un tā mēs sestdienas pēcpusdienā devāmies uz Siguldu, lai atzīmētu dzimšanas dienu, uzcepot kūku meistarklasē pie Amandas, kurai pieder konditorejas studija “Kūkas gardas”. Mums abām patīk cept kūkas, un šī meistarklase bija patiesi noderīga. Nu jau katra esam uzcepušas pa kūkai, izmantojot meistarklasē apgūtos knifiņus. Pati konditorejas īpašniece atzina, ka arī šādi vēlētos atzīmēt savu dzimšanas dienu. 

Labas lietas notiek, arī ar tiem, kuri to ir pelnījuši. Ticu, ka domām ir spēks un ka, domājot pozitīvi un pieliekot citreiz pat nelielas pūles, iespējams iepriecināt un pārsteigt sevi un, ja paveicas, arī līdzcilvēkus!