Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Florbolisti turpina uzvarēt visus pretiniekus

Aldis Dubļāns

2018. gada 28. decembris 10:32

288
Florbolisti turpina uzvarēt visus pretiniekus

Florbola klubs “Valka” Latvijas čempionāta 2. līgā Austrumu zonā viesos uzvarēja FK “Jaunjelgava/Daudzese” ar rezultātu 12:8, bet pirms tam savā laukumā pārliecinoši pieveica Rēzeknes novada komandu ar 19:7.

Raugoties spēles protokolā, šķiet, ka spēki bija līdzvērtīgi. Pirmā trešdaļa noslēdzās ar neizšķirtu 3:3. Otrajā periodā valcēnieši guva vienus vārtus vairāk, un tas noslēdzās ar 4:5, bet izšķirošajā trešdaļā tikai piecas minūtes pirms spēles beigu signāla rezultāts bija neizšķirts 8:8. Pēc tam mūsu puiši guva četrus bezatbildes vārtus.

Priecājas par līderību
“Abu beidzamo spēļu pretinieki atrodas čempionāta tabulas lejasdaļā, tāpēc mūsu cerības gūt uzvaras bija pamatotas, lai jaunu gadu sagaidītu ar pirmo vietu tabulā. Tas ir izdevies, un priecājamies par līderību Austrumu zonā,” gandarījumu neslēpj komandas treneris Ilvars Rullis. Viņš atzīst, ka beidzamās spēles aizvadītas slikti, jo kliboja vārtu gūšanas momentu izpildījums un saspēļu kvalitāte. Uzvarētājus parasti nekritizē, taču, paraugoties uz spēli paškritiski, ir lielas iespējas izaugsmei. Pēc gadumijas FK “Valka” būs jāmērojas spēkiem ar galvenajiem konkurentiem FK “Kalsnava” un Aizkraukles novada florbolistiem, kas turnīra tabulā atpaliek tikai par vienu punktu. Tas būs pavisam cita līmeņa florbols.

Runājot par iepriekšējām spēlēm, puiši zināja, ka pretinieki ir potenciāli vājāki, un tas ietekmēja psiholoģisko koncentrēšanos cīņai. Pietrūka sportiskā iespringuma. “Ja no pirmās minūtes neesi pietiekami koncentrējies spēlei, tās gaitā jāpārvar papildu grūtības. Paraugoties tabulā, redzam, ka, piemēram, Aizkraukles komanda ir zaudējusi pat ar 0:30, diemžēl nespējām sniegt līdzīgu rezultātu,” komentē I. Rullis. Tā vai citādi trīs punkti ir gūti, un tas ir nozīmīgi. Pozitīvs rezultāts ir sasniegts. Jāpiebilst, ka vārtus spēlē sargāja Jurģis Gartmanis, kurš sen nebija izgājis laukumā, tāpēc viņam bija nepieciešams neliels pierašanas jeb aklimatizācijas laiks.
Pa četriem rezultativitātes punktiem savā bilancē ierakstīja Linards Ščegoļevs (3+1) un Klāvs Bošs (2+2). Par punktu mazāk Artim Kazakam (1+2). Metienu attiecība 41:34 par labu valcēniešiem.

Iespēlē jaunos dalībniekus
Viesi laukuma saimniekiem spēja izrādīt nopietnu pretestību līdz pirmās trešdaļas vidum, kad rezultāts bija neizšķirts 4:4. Turpmākajā spēles gaitā pārsvars bija laukuma saimnieku pusē, kuri rezultātu pakāpeniski paaugstināja. Rezultatīvākie valcēniešu komandā bija Linards Ščegoļevs 7 (3+4) un piecus punktus guva Klāvs Bošs (3+2) un Artis Kazaks (3+2). Par labāko spēlētāju šajā mačā valcēniešu komandā atzīts Artis Kazaks. Metienu attiecība pa pretinieku vārtiem 37:24 laukuma saimnieku labā. 

Spēlē ar rēzekniešiem pirmo reizi laukumā devās vārtsargs Kristaps Jansons, kurš sajuta spēles garšu visa mača garumā 2. līgā. “Jaunos dalībniekus vislabāk iespēlēt pret potenciāli vājākiem pretiniekiem. Nebijām iespringuši mērķim, ka pretinieks jāuzvar ar lielu vārtu pārsvaru. Protams, trīs punkti mačā bija jāiegūst. Abās spēlēs bija jāgūst maksimālais rezultāts, un par to mums liels prieks,” atceras treneris.

Joprojām rezultatīvākais komandā ir Linards Ščegoļevs, kurš pēc 13 aizvadītajām spēlēm ar 62 rezultativitātes punktiem visā līgā kopā ar “Aizkraukles/Kokneses” spēlētāju Rihardu Kraukli ir lielākie punktu guvēji.

Valcēniešiem nākamā mājas spēle paredzēta 4. janvārī ar komandu “Aizkraukle/Koknese”, kas no līdera (FK “Valka”) atpaliek tikai par vienu punktu.