Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Ziedo labdarībai

Aldis Dubļāns

2018. gada 28. decembris 10:59

99
Ziedo labdarībai

22. decembrī Ērģemes petanka hallē norisinājās 3. Labdarības Ziemassvētku petanka turnīrs, kurā startēja 16 trijnieku komandas. Dalībnieku vidū arī Latvijas un Lietuvas Petanka federāciju prezidenti.

Turnīra organizators Mārcis Krams “Ziemeļlatvijai” pavēstīja, ka šāds turnīrs notiek jau trešo gadu pēc kārtas, tātad var sacīt, ka tradicionālais. Pirms turnīra notika kluba “Petanks Ērģeme” dalībnieku sanāksme, lai noskaidrotu, kam šoreiz veltīt saziedotos līdzekļus. Par labāko atzina pagasta bērnudārza trīs grupiņu atbalstīšanu. Naudu visām sadalīs līdzīgi, un skolotājas izlems, kas visvairāk nepieciešams. Turnīra laikā saziedoti 423 eiro attīstošo rotaļlietu iegādei. Iepriekšējos gados saziedotā summa bija divreiz mazāka.
Sacensībās piedalījās sešas vietējās komandas ar 18 spēlētājiem. Pārējās 10 komandas ieradās no Rīgas un Pierīgas novadiem (Upesciema, Carnikavas, Garkalnes).

Uzvarētāju godā “Policijas akadēmija” (Upesciems), kuras sastāvā spēlēja Edgars Silovs, Juris Silovs un Linas Budrikas. Sudrabs mājinieku komandai “Rūķīši” (Lelde Stūre, Mārtiņš Kreilis, Mārcis Krams). Bronza arī mājnieku komandai “Sniegbaltītes” (Inguss Ruņģis, Diāna Kozlova, Jānis Skrastiņš). Uzvarētāju komandas sastāvā spēlēja Latvijas izlases komandas līderis kopā ar Latvijas un Lietuvas Petanka federāciju prezidentiem.