Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Sildoša zupa aukstam laikam. Karija zupa ar rīsu nūdelēm un turku zirņiem

ELVI sabiedrisko attiecību nodaļa

2019. gada 25. janvāris 18:02

114
Sildoša zupa aukstam laikam. Karija zupa ar rīsu nūdelēm un turku zirņiem

Ārā iestājusies īsta ziema ar ilgstošu salu un sniegu, tāpēc savos iepirkumu grozos arvien biežāk ceļam sildošas garšvielas, karstos dzērienus un sātīgu ēdienu pagatavošanai nepieciešamos produktus, liecina veikalu tīkla pārdošanas dati. Lai šajā sezonā  ēdienkarti varētu dažādot ar jauniem ēdieniem, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu aicina izmēģināt veselīgu sildošās zupas recepti! 


Sastāvdaļas

2 ēdamk. rapšu eļļas

1,5 l dārzeņu vai vistas buljona

240 g konservētu turku zirņu bez šķidruma

2 lieli kubiņos sagriezti burkāni (var ņemt  arī citus dārzeņus - cukīni, brokoļus, ķirbjus)

2 ēdamk. karija pastas (var nepievienot)

1 smalki sakapāts sīpols

1 smalki sakapāta ķiploka daiviņa

250 ml kokosriekstu piena

45 g dabīgā zemesriekstu sviesta

1 tējk. kurkumas

1/4 tējk. čili piparu pulvera

1/2 tējk. sarkanās paprikas pulvera

1/2 tējk. karija pulvera

1/4 tējk. maltā koriandra

sāls pēc garšas 

125 g rīsu nūdeļu

sinepju dīgsti vai citi zaļumi rotāšanai


Pagatavošana

  1. Lielā katlā ielejiet rapšu eļļu, apcepiet tajā dārzeņus ar garšvielām – vispirms uz lēnas uguns apbrūniniet sīpolus un ķiplokus, pievienojiet tiem smalkos kubiņos sagrieztus burkānus, pēc brīža iemaisiet dārzeņos karija pastu un maisot sildiet visu apmēram vienu minūti.  Pievienojiet masai turku zirņus un garšvielas, turpiniet visu maisot cept vēl aptuveni vienu minūti.
  2. Pievienojiet buljonu un visu vāriet uz lēnas uguns apmēram 10-15 minūtes.
  3. Beigās pievienojiet zemesriekstu sviestu, sāli, kokosriekstu pienu un pakarsējiet vēl kādu minūti. 
  4. Pirms pasniegšanas atbilstoši ražotāja norādītajai instrukcijai pagatavojiet rīsu nūdeles
  5. Pasniedziet, rotājot ar zaļumiem.