Ziemellatvija.lv ARHĪVS

100 dienas līdz EIROPAS vēlēšanām LATVIJĀ: sāksim ar “starta šāvienu” un ģenerālmēģinājumu!

100 dienas līdz EIROPAS vēlēšanām LATVIJĀ: sāksim ar “starta šāvienu” un ģenerālmēģinājumu!

  • Eiropas vēlēšanas Latvijā notiks 2019. gada 25. maijā
  • 15.02: līdz velēšanām palikušas 100 dienas 
  • 100 dienu atskaiti sāks kopā ar Latvijas cilvēkiem, īstenojot ģenerālmēģinājumu Rīgā un reģionos 
  • P.S. 1. maijā aprit 15 gadi, kopš Latvija pievienojās Eiropas Savienībai! 

Gatavojoties gaidāmajām Eiropas vēlēšanām, kopā ar Latvijas cilvēkiem sāksim 100 dienu atskaiti līdz vēlēšanu dienai Latvijā (25.05.2019) un īstenosim vēlēšanu ģenerālmēģinājumus Rīgā un citās pilsētās.

  • KAD & CIKOS?  Piektdien, 15. februārī, plkst. 16:00 - 17:00.
  • KUR? Koka ēku renovācijas centrs “Koka Rīga” (Krāsotāju iela 12, Rīgā). Notikuma vieta ir simboliska - “Koka Rīga” ir / būs 37. vēlēšanu iecirknis.

Pasākumu atklās un “starta šāvienu” 100 dienu atskaitei dos Ministru prezidents, ilggadējs Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš (TBC), Eiropas Parlamenta Komunikācijas ģenerāldirektors un EP runasvīrs Žaumi Duks Gijots (Jaume Duch Guillot) un Eiropas Parlamenta biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele.
Pasākuma diskusijā ar personīgiem stāstiem par Latvijas ambīcijām Eiropā dalīsies:Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis, talantīgs jurists un politologs, Rīgas Juridiskās augstskolas goda profesors, Gada Eiropas cilvēks Latvijā 2018 - Egils Levits
Latvijas mākslas akadēmijas profesore, uzņēmēja un dizainere, dizaina biroja H2E līdzdibinātāja un radošā direktore, vairāku nacionālo un starptautisko apbalvojumu ieguvēja prestižos dizaina konkursos - Ingūna Elere
Mākslas meistars un gleznotājs, dēvēts arī par izcilāko mūsdienu latviešu plenēristu, bijušais Latvijas Mākslas akadēmijas rektors - Aleksejs Naumovs
Kustības “Ar pasaules pieredzi Latvijā” valdes loceklis un platformas “Your Move” dibinātājs Jānis Kreilis

Cilvēk stāstus uzklausīs un palīdzes izstāstīt ilggadējā Briseles korespondente, žurnāliste Ina Strazdiņa.
Pēc pieredzes stāstiem kopā ar Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju Arni Cimdaru notiks vēlēšanu ģenerālmēģinājums. Atlikušo 100 dienu laikā līdz Eiropas vēlēšanām Latvijā ģenerālmēģinājumi notiks vairākās Latvijas pilsētās.

Atzīmējot līdz velēšanām atlikušās 100 dienas, Eiropas Parlamenta birojs Latvijā 15. februārī dienas garumā organizē četrus integrētus pasākumus:Plkst. 8:00 - 14:00 | “Mediju tūre” Latvijas lielāko mediju redakcijās kopā ar EP Komunikācijas ģenerāldirektoru un EP runasvīru Žaumi Duku Gijotu. 
Plkst. 12:00 - 15:30 | Reģionālo mediju diena Rīgā, piedaloties žurnālistiem no dažādiem Latvijas reģioniem. Saistībā ar gaidāmajām Eiropas vēlēšanām paredzētas tikšanās ar Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju Arni Cimdaru, Valsts kancelejas direktora vietnieku Kasparu Ozoliņu, kurš atbild par EP vēlēšanām, un KNAB pārstāvi Amīliju Raitumu. Notiks arī ekskluzīva pētījuma “Vēlētāju gaidas” rezultātu prezentācija - šādu pētījumu EP birojs Latvijā veica jau 4. reizi. Tāpat notiks praktisku ieteikumu prezentācija: “Ka pasargāt sevi un savus vēlētājus no viltus ziņām”? 
Plkst. 16:00 - 17:00 | “100 dienas līdz Eiropas vēlēšanām Latvijā”: ar “starta šāvienu” un vēlēšanu ģenerālmēģinājumu sāksim 100 dienu atskaiti kopā ar Latvijas cilvēkiem un viņu stāstiem, kas atklāj ambīcijas Eiropā. Vēlēšanu ģenerālmēģinājumi pēc tam turpināsies arī citās Latvijas pilsētās.
Plkst. 18:00 - 21:00 | “Eiropas neiroze”. Rīko interneta žurnāls “Satori” sadarbībā ar EP biroju Latvijā un Eiropas kustību Latvijā, lai pievērstu jauniešu uzmanību Eiropas vēlēšanām. Aicinošo un iekustinošo pasākumu vadīs žurnāliste Rita Ruduša. Sākumā notiks trīs autoru (aktīviste Linda Curika, filozofs Igors Gubenko, publiciste Sandra Mētra) priekšlasījumi par tēmu “Vai Eiropas vērtības ir pašsaprotamas”. Turpinājumā Ritas Rudušas vadīta paneļdiskusija “Eiropas neirozes” ar dažādu jomu pārstāvjiem, t.sk., reperi ansi. Par muzikālo noformējumu rūpēsies DJ Henriks Eliass Zēgners. Plašāk www.satori.lv.

Eiropas Parlaments aicina Eiropas vēlēšanās 2019 ne vien balsot, bet jau tagad iesaistīties procesā, pievienojoties iniciatīvai un reģistrējoties platformā www.ŠoreizEsBalsošu.eu No Eiropas jau iesaistījušies ap 150 000, no  Latvijas jau 1030 brīvprātīgo! 
!Ikviena Eiropas, arī Latvijas pilsoņa balsij ir nozīme. Vēlēt jāiet nevis citu, bet sevis dēļ. Būsim atbildīgi pret sevi un citiem, aicinot balsot arī viņus!