Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Aizvadīta 3. kārta volejbola čempionātā sievietēm

Aizvadīta 3. kārta volejbola čempionātā sievietēm

9. februārī Variņu pamatskolas sporta zālē notika Smiltenes novada 2019. gada čempionāta volejbolā sieviešu komandām 3. kārta.

Sacensības organizēja Smiltenes sporta centrs sadarbībā ar Smiltenes novada sporta pārvaldi. Sacensību galvenais tiesnesis – Māris Stabiņš.

3. kārtā piedalījās deviņas komandas – pa divām no Apes, Valmieras BJSS un Smiltenes un pa vienai no Variņiem, Blomes un Grundzāles.

Komandas spēlēja līdz divu setu uzvarai. Sets tika spēlēts līdz 21 punktam. Ja pēc pirmajiem diviem setiem pa panākumam bija abām komandām, tad trešais sets tika spēlēts līdz 15 punktiem. Tika aizvadīts sešu stundu garš 18 spēļu volejbola maratons, katrai komandai šajā laikā izspēlējot četras spēles.

Kārtā nepiedalījās Grundzāles otrā komanda, jo gatavojās Grund­zālē vakarā notiekošajam deju kolektīvu sadraudzības koncertam.
Vispirms, veicot izlozi, tika noskaidrots, kurā apakšgrupā katra komanda spēlēs. 

A grupā spēlēja Ape, Variņi un Blome.

Šajā grupā pārliecinoši uzvarēja Apes komanda. Pārsteigums bija Variņu un Blomes komandu spēlē, kur jau spēles pirmajā setā Variņu spēlētājas tikai ar 20:22 piekāpās Blomei. Otrajā setā Variņu komanda spēlēja vēl veiksmīgāk, uzvarot 21:14. Arī trešajā setā pārākas bija Variņu spēlētājas ar 15:9. Šis zaudējums nosūtīja Blomes komandu cīnīties par 7.–9. vietu.
B grupā spēlēja U-30, Grundzāle un Dāvja Ozoliņa Apes vidusskola. 

Šajā grupā iztika bez pārsteigumiem. Uzvara komandai U-30, otrās – Grundzāles pagasta spēlētājas, trešajā vietā – Apes vidusskolas meitenes.

C grupā izloze kopā saveda abas Valmieras BJSS komandas un “Dzirkstītes”.

Sīvākais bija komandu VBJSS-1 un “Dzirkstītes” otrais sets, kurā VBJSS-1 uzvarēja ar 21:18. Šajā grupā pirmās – VBJSS-1 spēlētājas, otrās – “Dzirkstītes”, bet trešās – VBJSS-2 spēlētājas.

Finālspēlēs par 1.–3. vietu pārliecinoši uzvarēja komanda U-30.

Spēlē par otro vietu starp VBJSS-1 un Apes komandām spēles pirmajā setā ar 21:19 uzvarēja VBJSS-1 komanda. Otrajā setā ar 21:12 uzvara Apes komandai. Trešajā setā rezultāts 15:10 par labu Valmieras meitenēm.

Cīņā par 4.–6. vietu spēles bija ļoti līdzīgas un emocijām bagātas. Veiksme šoreiz Grundzāles komandai, kura trijos setos (21:19, 18:21, 18:16) ļoti līdzīgā spēlē uzvarēja komandu “Dzirkstītes”. Laba spēle arī Variņu komandai, kura setu galotnēs lika panervozēt gan komandai “Dzirkstītes”, gan Grund­zāles komandai.

Spēlēs par 7.–9. vietu ne bez pūlēm Blomes komandai izdevās uzvarēt VBJSS-2 komandu. Spēles otrā seta galotnē jau likās, ka būs jāspēlē trešais sets, tomēr seta galotne veiksmīgāka bija Blomes spēlētājām – 21:19.

Līdzīga cīņa norisinājās arī VBJSS-2 un Apes vidusskolas spēlē, kur uzvara VBJSS-2 (17:21, 21:11, 15:13).

1. vieta – U-30 (Zanda Beitika, Laura Rubene, Linda Puriņa, Kristīne Miezīte, Alise Aigare, Mairita Riekstiņa).
2. vieta – VBJSS (Elza Melbārde, Justīne Buša, Arta Logina, Elīna Elizabete Runce, Sabīne Bitmane).
3. vieta – Ape (Kristiāna Oto, Laura Jaunzeme, Ulrika Lība Tetere, Nadīna Bērziņa, Rūta Ķelpe, Andra Kaktiņa).

Pēc trešās kārtas jau varam apsveikt komandu U-30 ar uzvaru Smiltenes novada čempionātā. Pēdējā kārtā par 2. vietu cīnīsies VBJSS-1 komanda ar Apes komandu, bet par ceturto vietu – komanda “Dzirkstītes” ar Grundzāles pirmo komandu.