Tie, kuri mēģina, var radīt brīnumus

Ceturtdien, 21. februārī, Smiltenes tehnikuma mācību restorānā valdīja radoša gaisotne, audzēkņu smiekli un aizrautība vairāku stundu garumā. Iemesls tam bija populārā bārmeņa, barista, “Monin” zīmola Latvijā vadītāja Ingusa Reizenberga vadītā meistarklase audzēkņiem.
Pieredzējušais bārmenis dalījās pieredzē par to, kā izveidot zīmolu, un atklāja, kur slēpjas tā spēks.
Smiltenes tehnikuma audzēkņi iepazinās ar bārmeņa un barista profesiju, jaukto dzērienu izejvielām un pagatavošanas metodēm, jaunākajām noformēšanas tendencēm, to nozīmi un ietekmi uz nākamo speciālistu konkurētspēju darba tirgū. I. Reizenbergs jauniešiem prezentēja pagatavoto dzērienu pasniegšanas prasmi un komunikāciju ar viesiem, mācīja izbaudīt degustēšanas garšu un aromātu. Skolas audzēkņi iepazinās ar jaunākajām modes tendencēm bāra aprīkojumā, akcentējot izglītības neaizstājamo nozīmi izaugsmē.
Viena no meistarklases dalībniecēm, 2. jauniešu garantijas programmas restorānu pakalpojumu kursa audzēkne Anna Krauja stāsta: “Šī ir riktīgi laba pieredze – topošajiem bārmeņiem skatīties un mācīties no tiem, kuri atrodas otrā pusē. Ikdienā mācību procesā vairāk ir teorija, kas ir vajadzīga, bet ne vienmēr aizraujoša. Tagad, gatavojoties eksāmenam, praktiski darbojamies mācību restorānā un tā skolā ir unikāla iespēja. Inguss Reizenbergs atklāja jaunākās kokteiļu modes tendences, tās pārsteidza. Pat kokteiļu modē būs dabiskais un dabai draudzīgais, visi raugās eko virzienā.”
Annas kursabiedrene Laura Solzemniece uzskata, ka bārmeņa profesija ir aizraujoša un radoša, tajā var izpausties un iespējama nemitīga attīstība. Viņa pati ir no Lubānas puses, bet Smiltenes tehnikumā bārmeņa profesiju pēc vidusskolas izvēlējās apgūt, jo iedvesmojās no kolēģiem. “Strādāju viesnīcā par viesmīlī, kur man kolēģi bija bārmeņi. Mācības te bija ašā ideja!” savu izvēli nenožēlo topošā bārmene Laura.
Meistarklases vadītājs I. Reizenbergs jauniešus aicināja izmantot skolas piedāvātās iespējas, jo tās nākotnē ļaus dzīvot patiešām labi. Labi bārmeņi, pavāri, konditori un viesmīļi pasaules darba tirgū ir un arī būs nākotnē ļoti pieprasītas procesijas. Viņa dzīves moto ir: ““Es nevaru” vēl neko nav sasniedzis. “Es mēģināšu!” var radīt brīnumus!”
“Paldies Ingusam, kurš piekrita vadīt meistarklasi jauniešiem. Tā noteikti atšķiras no ikdienas un to jau var redzēt audzēkņu attieksmē, cik atraisīti un ieinteresēti viņi šodien darbojas. Gatavojot kokteiļus, izpaužas jauniešu raksturs. Viens ir tas, ko skolotājs ikdienā stāsta, pavisam kas cits, ja atnāk cilvēks no profesionālās vides, atklāj savu pieredzi ceļā uz panākumiem. Jaunieši noteikti ir lieli ieguvēji. Paldies Ingusam, kurš spēj izrauties no savas saspringtās ikdienas un būt pie mums,” stāsta Smiltenes tehnikuma Tūrisma nozares programmu nodaļas vadītāja Ira Gaile.
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19