Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Teātris būs arī vasarā

2009. gada 17. jūlijs 11:25

703
Teātris būs arī vasarā

Esam iestājušies vasaras durvīs, taču no teātru apmeklēšanas atvadīties nevajadzētu. Jauniestudējumi, brīvdabas izrādes tiek piedāvātas visas vasaras garumā.

J

ūnijā ieteiktu noskatīties kādu no jauniestudējumiem Dailes teātrī. Tur teātra 9. studijas jaunieši sagatavojuši vairākas diplomdarbu izrādes. Saistošākais šķiet Fjodora Dostojevska darbs «Idiots. Pēdējā nakts», režisore Indra Roga. Kņaza Miškina lomā Mārtiņš Počs vai Dainis Grūbe.

 

 

Kamerzālē būs Alekseja Ščerbaka luga «Pulkvedis Pilāts», ko iestudējis Mihails Gruzdovs. Autors, žurnālists un dramaturgs A.Ščerbaks bijis Afganistānā specvienības sastāvā, vēlāk strādājis par krāvēju ostā, sagādnieku, scenāristu reklāmas aģentūrā. Nesen sekmīgi pievērsies dramaturģijai.

 

 

I.Roga gatavo versiju par Rūdolfa Blaumaņa lugu «Ugunī». Režisore darbu nodēvējusi par izaicinājumu, jo izrāde ir brīvs skatījums trīs versijās, ar trim Edgariem, trim Kristīnēm, trim dažādām stāsta beigām. Dažam aktierim ir trīs lomas, dažam viena trijās versijās. Vieni stāstu lasa kā fatālu likteņa nolemtību, citi - kā smeldzīgas mīlestības satikšanos ar lielo dzīvi, citi - kā azartiskas spēles ar uguni.

 

 

Jaunajā Rīgas teātrī iesaku skatīties Regnāra Vaivara izrādi «Bračkas». Tā veidota pēc Lukīno Viskonti filmas «Roko un viņa brāļi» motīviem. Tas ir stāsts par māti un četriem dēliem, kuri labākas dzīves meklējumos pārceļas no Latgales uz Rīgu, lai sāktu «cilvēku cienīgu dzīvi». Lomās Kaspars Znotiņš, Vilis Daudziņš, Ivars Krasts, Edgars Samītis, Gundars Āboliņš un citi.

 

 

«Muzikālais teātris 7» aicina uz jaunu muzikālu brīvdabas izrādi «Septītās debesis». To sarakstījis un iestudē režisors Voldemārs Šoriņš, skanēs komponista Zigmara Liepiņa dziesmas. Lomās aktieri Lāsma Kugrēna, Marija Bērziņa, Artis Robežnieks, Jolanda Suvorova, Jānis Skanis, dziedātāji Līga Robežniece un Juris Vizbulis. Izrādi šovasar varēs skatīt Tukumā, Madonā, Alūksnē, Preiļos, Valmierā, Saldū, Bauskā, Kuldīgā.