Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Par prieku sev un līdzjutējiem FK Valka uzvar SK Slampe/Zevid komandu

Aldis Dubļāns

2019. gada 26. marts 13:49

233
Par prieku sev un līdzjutējiem FK Valka uzvar SK Slampe/Zevid komandu

Latvijas čempionāta 2. līgā izslēgšanas spēļu pusfinālā piektdien un sestdien florbola klubs “Valka” savā laukumā līdzjutējiem sagādāja daudz prieka, uzvarot pretinieku pret SK “Slampe/Zevid” attiecīgi ar rezultātu 5:4 un 14:7.

Saskaņā ar sacensību reglamentu izslēgšanas posma pusfinālā komandas cīnās līdz trijām uzvarām. Tas nozīmē, ka FK “Valka” jāuzvar tikai vienā spēlē no teorētiski trijām, lai pirmo reizi savas pastāvēšanas vēsturē cīnītos par zelta medaļām. 

Uzvarēja komandas spēle

Cerības uzvarēt šajā mačā ir ļoti ticamas. Komandas treneris Ilvars Rullis uzskata, ka abas spēles bija ļoti līdzīgas, neraugoties uz atšķirīgo rezultātu. “Otrajā spēlē rezultāts ir tik pārliecinošs tāpēc, ka bijām gatavi šādam iznākumam. Pirmajā spēlē rezultāts patiešām ir mūsu klubam neierasts, jo allaž daudz iesitam un arī daudz ielaižam. Pirmajā spēlē laukumā cīnījās divas līdzvērtīgas komandas. Rezultāts mainījās punkts punktā, bet mums izdevās gūt izšķirošos vārtus divas minūtes pirms spēles noslēguma signāla un noturēt neaizskartus savus vārtus,” komentē treneris.

Otrā spēle pēc sava rakstura bija gluži tāda pati. Komandai izdevās izmantot savas izdevības. Linards Ščegoļevs viens pats guva astoņus rezultativitātes punktus (6+2), parādot līdera cienīgu spēli. Arī Ai­vars Kristiāns Rullis guva četrus punktus (2+2). Visa komanda ir priecīga par šo panākumu. Treneris piebilst, ka abas bija nevis atsevišķu līderu, bet visas komandas kopējs panākums pār tik cienīgu pretinieku. Tā nebija cīņa par izdzīvošanu, pieļaujot kādas rupjības un nervozitāti. Tas bija skaists florbols.

Pretinieku nevērtēt par zemu

Valcēnieši bija gatavojušies tam, ka pretinieki rādīs ātru florbolu. Reizumis tie arī veidojās, taču nebija izšķiroši un mūsu komandai izdevās tos neitralizēt. 

Piektdien būs pirmā spēle viesos, un komanda cer turp doties optimālajā sastāvā. “Ja psiholoģiski būsim tik gatavi kā beidzamajā spēlē sestdien, tad panākums neizpaliks,” nešaubās I. Rullis. Viņš uzskata, ka fiziski komanda tam ir gatava. Puiši prot spēlēt, un viss ir kārtībā. Kā jau treneris vairākkārt ir sacījis, ikviena spēle sākas ar rezultātu 0:0 un pretinieku nekad nedrīkst novērtēt par zemu.

Nākamie iespējamie pretinieki mūsu komandai būs FK “Jūrmala”, kas jau divās cīņās ir pieveikusi “Burtnieku novadu/Pēdu nav”. Jūrmalnieki ir ļoti pieredzējuši un vairāki dalībnieki, tagad jau veterāni, iepriekšējā sezonā spēlēja Latvijas virslīgā. Burtnieku novada florbolisti valcēniešiem ir labi pazīstama komanda, un jau ilgu laiku abu starpā ir neklātienes cīniņš un noteikts vēsturiskās sadarbības posms. Ir bijusi pat vienota komanda. Protams, šo iemeslu dēļ mūsu komandai gribētos uzspēlēt ar Burtnieku puišiem. Laiks rādīs.