Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Pirmais posms jau šo sestdien! Disku golfā izcīnīs “Palsas kausu”

Sandra Pētersone

2019. gada 26. aprīlis 10:52

98
Pirmais posms jau šo sestdien! Disku golfā izcīnīs “Palsas kausu”

Šo sestdien, 27. aprīlī, Palsmanē notiks Smiltenes novadā vēl nebijušas sacensības. Tajās var piedalīties ikviens, kuram patīk aktīva atpūta dabā.

Pērn septembrī atklātais disku golfa parks “Palsa” uzsāk savu pirmo pilno sezonu, tāpēc ir nolemts Smiltenes novadā iedibināt jaunu aktīvās atpūtas pasākumu “Palsas kauss”, kurā dalībnieki sacentīsies individuāli, informē sacensību organizators palsmanietis Toms Cers.

“Ziemeļlatvija” jau rakstīja par disku golfa parka izveidošanu Palsmanes internātpamatskolas un Palsas upes tuvumā. Šim sporta veidam Palsmanē ir piekrišana. “Visu laiku cītīgi spēlējam. Brauc arī cilvēki no Cēsīm un Valmieras,” stāsta Toms Cers. 

Viņš norāda, ka disku golfs ir piemērots jebkura vecuma cilvēkiem un ir viens no pasaulē  ātrāk augošajiem sporta veidiem savas vienkāršības un zemo izmaksu  dēļ. Disku golfā, tāpat kā tradicionālajā golfā, spēles mērķis ir ar pēc iespējas mazāk gājieniem nokļūt līdz mērķim. Disku golfā galvenais spēles objekts ir speciāli lidojošie diski. Par mērķi šajā spēlē kalpo speciāli ķērājgrozi.

Sacensības disku golfā “Palsas kauss 2019” sastāvēs no sešiem posmiem. Kopvērtējumā summēs četru labāko posmu rezultātus. Apbalvoti tiks katra posma labākie trīs spēlētāji katrā grupā.

Sacensību sākums katrā posmā – pulksten 11. Reģistrēšanās notiks sacensību dienā no pulksten 10 pie Palsmanes internātpamatskolas. Dalības maksa ir viens eiro. Ja ir nepieciešams, dalībnieki spēles laikā varēs saņemt disku golfa spēles inventāru. 

Katrā “Palsas kausa” posmā tiks izspēlēti divi apļi. Katrā aplī ir deviņi grozi.

Disku golfa parks “Palsa” ir pieejams bez maksas jebkurā laikā. Ja ir nepieciešams, tad diskus var aizņemties, iepriekš zvanot uz tālruni 29198755 Tomam Ceram.

Uzziņai
Golfa sacensības “Palsas kauss 2019”

1. posms – 27. aprīlis
2. posms – 25. maijs
3. posms – 29. jūnijs
4. posms – 27. jūlijs
5. posms – 24. augusts
6. posms – 21. septembris

20190426-1101-palsas-kauss-jpg-mazs.jpg