Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Svētdien Smiltenē – autokross un folkreiss

Santa Sinka

2019. gada 26. aprīlis 16:21

397
Svētdien Smiltenē – autokross un folkreiss

Svētdien, 28. aprīlī, Smiltenē, Tepera trasē, līdzjutēji un autosporta fani ir gaidīti uz pavasara vasaras sezonas pirmo lielo notikumu – Folkreisa Vasaras kausa pirmo posmu un Krosa komisijas autokrosa kausu. Atklāšanas parāde pulksten 10.15. Tehniskā sporta kluba “Smiltene” valdes priekšsēdētājs Vairis Tralla aicina skatītājus ierasties jau ap pulksten 9, kad sāksies treniņbraucieni, vienlaikus izpaliks garās rindas pie ieejas.

Sacensībām pieteikušies vairāk nekā 60 dalībnieku – 43 tautas klasē un 20 krosā. Uzvaras dalītāji ir  neprognozējami. Kā vēsta autocross.lv, folkreisā viss sastāvs ir viens liels nezināmais, jo no 43 braucējiem aptuveni 10 varētu būt uzvaras pretendenti. Arī Krosa komisijas autokrosa kausa klasēs varens sastāvs. 

V. Tralla stāsta, ka pēc atklāšanas parādes būs kvalifikācijas braucieni, kam sekos fināls. “Diena būs gara un aizraujoša. Atšķirībā no Latvijas čempionāta šeit nav laika kontroles, bet gan izloze, kas noteiks vietu starta laukumā. Sacensības interesantas un skatītājiem baudāmas padara džokera aplis. Apmeklētāju ērtībām esam ievērojami uzlabojuši skatītāju vietu meža pusē no trešā līkuma līdz pat lielajam kalnam,” stāsta V. Tralla.

Sestdien, 27. aprīlī, pulksten 9 viņš visus aicina uz tradicionālo trases sakopšanas talku. Katrs talcinieks nopelnīs vienu caurlaidi uz autokrosa un folkreisa sacīksti.

20190426-1625-folkreiss-autokross.jpg