Smiltenieši piedalās milzeņa cepšanā

Ik gadu biedrība “Siera klubs” rīko pasākumu “Latvijas novadu Siera diena”, kas šovasar notika Ikšķilē un kur viens no degustējamiem gardumiem bija Smiltenes tehnikuma un vēl četru tehnikumu ceptā, pustonnu smagā siera torte.
Faktiski tās bija četras dažādas tortes, katra ar atšķirīgu garšu, jo katrs tehnikums izcepa savu gardumu, stāsta biedrības “Siera klubs” valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova.
Saldajā milzenī, kas tika nodēvēts par brīnumu brīnumu, bija iestrādāti 60 kilogrami akciju sabiedrības “Smiltenes piens”, Jaunpils pienotavas, AS “Limbažu siers”, piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības “Straupe” un uzņēmuma “Elpa” ražoto sieru, 20 kilogrami biezpiena un 40 litri saldā krējuma, informē biedrība “Siera klubs”.
Torti cepa Smiltenes tehnikuma, Ogres tehnikuma, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma un Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma jaunie pavāri un konditori. Visas šīs profesionālās izglītības iestādes ir Eiropas Reģionālā kulinārā mantojuma tīkla biedri. Projektā ar 10 mazām tortītēm dekoram pievienojās konditori no Ikšķiles – SIA “Ozoliņa konditoreja”.
“Ar tikpat lielu nepacietību kā uzzināt, cik liela ir torte, visi gaidīja, kad svētku vadītājas atklās gardumu baudīšanas brīdi, un tad telts priekšā pie tortes sāka vīties rindu rindas. Pietika visiem, un apēda visu,” teic V. Davidanova un piebilst, ka viņai šķitis, – nekad agrāk dzīvē tik gardu torti nav ēdusi.
Uz Latvijas novadu Sieru dienu tehnikumi atveda jau iepriekš izceptas, sasmērētas biskvīta kārtas un uz vietas, Ikšķilē, tortes tikai dekorēja.
Smiltenes tehnikumu pasākumā pārstāvēja ēdināšanas pakalpojumu skolotājas Ira Gaile un Vita Audere un 2. ēdināšanas pakalpojumu kursa audzēkņi Sandis Rakovs, Amanda Rustakova un Viktorija Priede. Torti kopā ar abām skolotājām cepa 2. ēdināšanas pakalpojumu kursa audzēkņi.
“Esam no Smiltenes, tāpēc Siera dienā reklamējām Smilteni un tortei izmantojām Smiltenes produkciju,” stāsta tehnikuma skolotāja Ira Gaile.
Biskvīta pildījumam tika izmantots akciju sabiedrības “Smiltenes piens” krēmsiers un putukrējums, rabarberu un rabarberu–zemeņu ievārījums, bet dekorēšanai – ar šokolādi glazētas miniatūrās “Mozzarella” siera bumbiņas, piparmētru lapiņas, zemeņu mērce un cukura mastikas pīpeņu ziedi.
Kopā pasākumā “Latvijas novadu Siera diena” tika izmantoti apmēram 200 kilogrami dažādu šķirņu sieru, tostarp arī 150 metru garas siermaizes cepšanai un siera plašu skaistumkonkursam.
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19