Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Reģioni attīstīsies, ja būs labi ceļi

Reģioni attīstīsies, ja būs labi ceļi

“Industriālais parks” –  Apē šāds uzraksts uz ceļa norādes ir nomainījis kādreizējo nosaukumu “Apes arodvidusskola”, jo šo profesionālās izglītības iestādi mazā audzēkņu skaita dēļ slēdza jau 2009. gadā.

Lai plašā skolas teritorija un daudzās ēkas neaizietu postā, vietējā pašvaldība tās pārņēma no Izglītības un zinātnes ministrijas un par simbolisku maksu tagad iznomā vairākiem uzņēmumiem.

Vienā no ēkām saimnieko Nauris Teters.  Uzaudzis un izskolojies Apē, viņš dzimtajā pilsētā nodibinājis savu uzņēmumu “TTR Company” un tagad jau kā uzņēmuma īpašnieks un meistars strādā tajā pašā arodskolas ēkā, kurā savulaik mācījās.

Naura Tetera uzņēmums ir viens no vidzemnieku veiksmes stāstiem. Vidzemes veiksmes stāsti ir Vidzemes plānošanas reģiona iedibināta tradīcija, kas atklāj aktīvus, radošus un uzņēmīgus vidzemniekus, kuri ar savu darbu un entuziasmu ir pierādījuši, ka dzīvojot, šeit, Vidzemē, iespēju ir daudz, vajag tikai mācēt tās saskatīt, ņemt un darīt.  

SIA “TTR Company” ir specializējusies metālapstrādē: nodarbojas ar metināšanu, strūklošanu un pulverkrāsošanu. Iebraucamie vārti, margas – tā ir tikai viena daļa no tā, ko dara šis uzņēmums.

“Esam izdarīgi. Apņēmība mums ir liela,” teic Nauris Teters.   

Taujāts, ko domā par gaidāmo novadu reformu, uzņēmējs spriež, ka tā ir vajadzīga, jo pašreizējie novadi Latvijā ir mazi. “Paskatieties uz amerikāņu domāšanu, uz to, cik lieli ir štati ASV! Un viss tur pastāv un darbojas. Galvenais un vissvarīgākais Latvijā ir labi ceļi. Kad šeit tādus uzbūvēs, tad reģioni attīstīsies,” domā N. Teters.

Viņaprāt, nebūtu nekādu problēmu, ja Apes novadu pievienotu Smiltenei, jo jau tagad tajā virzienā jābrauc pa Vidzemes šoseju gan pēc izejmateriāliem, gan citās darīšanās, arī uz Rīgu.

“Zinu, ka Smiltenē metālapstrādē strādā uzņēmums “Metāldekors”. Kādreiz jau vajadzētu satikties, sasveicināties, ja būsim vienā novadā. Esmu tikai par sadarbību, draudzību un padomu došanu,” teic Nauris Teters.

Ko par gaidāmo novadu reformu domā vēl citi Apes novada uzņēmēji, arī Apes novada lepnuma – dzērveņu un citu ogu audzētāja un pārstrādātāja uzņēmuma “Very Berry”– valdes priekšsēdētāja Gundega Saušina, lasiet nākamajā laikraksta “Ziemeļlatvija” numurā. 

Projektu līdzfinansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.