Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Florbola klubs "VALKA" aizvada šī gada zelta spēli

Aldis Dubļāns

2019. gada 9. aprīlis 10:15

80
Florbola klubs "VALKA" aizvada šī gada zelta spēli

Svētdien, 7. aprīlī, florbola klubs “Valka” Kocēnu sporta namā ar rezultātu 10:2 pārliecinoši sagrāva FK “Jūrmala” komandu un izcīnīja zelta medaļas 26. Latvijas čempionātā florbolā vīriešiem 2. līgā.

FK “Valka” treneris Ilvars Rullis nedomā, ka spēle noritēja uz vieniem vārtiem. Skatoties protokolā, tā var šķist, taču metienu daudzums pa vārtiem ir gandrīz līdzīgs 35:31.

Atskaites punkts ir sasniegts

“Tā bija mūsu šī gada spēle, kuru aizvadījām no sākuma līdz pat finālsvilpei bez jelkādiem kritumiem vienā ritmā ar pilnīgu koncentrēšanos. Visa komanda bija gatava šai zelta spēlei. Puiši spēja noturēt pamatīgo spriedzi visas 60 minūtes. Pretiniekam neizdevās mūs salauzt,” situāciju raksturo I. Rullis. Viņš piebilst, ka komanda bija labā fiziskā kondīcijā un psiholoģiskā noturībā. Visi iepriekš uzstādītie mērķi un uzdevumi tika izpildīti, pateicoties ieguldītajam darbam visas sezonas garumā un iespējām, ko sniedza projekta "Florbola, kā brīvā laika pavadīšanas iespējas, popularizēšana un pilnveidošana Valkas novadā" – komanda šobrīd 2. līgā ir labākā valstī. Visu cieņu arī pretiniekam, jo nokļūšana finālā nav vienkārša lieta. Projekta ietvaros florbola klubs iegādājās jaunas laukuma apmales, kuras tiek izmantotas gan treniņos, gan klubam uzņemot pretiniekus, gan citos florbola turnīros. Tāpat projekta ietvaros tika iegādāti florbola nūjas un bumbiņas apstrādes tehnikas trenažieri, kas ļāva komandai attīstīt meistarību bumbiņas savaldīšanā. I.Rullis kā nozīmīgāko projekta ieguvumu norāda vispārējās fiziskās sagatavotības treniņus, kuri kluba spēlētājos attīstījuši tik nepieciešamo izturību, kas vajadzīga ikvienā spēlē, jo īpaši finālā.

FK “Valka” viens etaps ir noslēdzies, un tas kļūs par atskaites punktu kluba turpmākajai darbībai un nākamo mērķu īstenošanai. “Nebūt nav tā, ka esam izcīnījuši cienījamu titulu ar domu, ka darbiņš ir padarīts un viss sasniegts. Viennozīmīgi, ka klubs turpinās savu darbošanos vienu līgu augstāk, tas ir, Latvijas čempionāta 1. līgā. Šīs tiesības ir izcīnītas smagā treniņu un sacensību darbā,” uzskata treneris. Tiesa, viņš par vienu procentu pieļauj, ka var sastapties ar dažādiem sarežģījumiem, jo pāriešana uz 1. līgu nav obligāta. “Pa aizvadītajiem gadiem 2. līgu esam izdzīvojuši, tāpēc jāiet tālāk gan kluba, gan spēlētāju attīstībai ranga augstākā turnīrā kvalitatīvākā nozīmē. Tā puišiem, arī komandas jauniešiem būs papildu motivācija trenēties, lai iekļūtu komandas pamatsastāvā,” stāsta I. Rullis.

Ar pateicību atbalstītājiem

Jo īpašu atbalstu FK “Valka” saņēma no līdzjutējiem. Vietējie kocēnieši sacīja, ka varot tikai apskaust Valkas florbolistus par skatītāju atbalstu. Spēli Kocēnos noskatījās 425 līdzjutēji, un 80 procentu no tiem bija valcēnieši. Tribīnes bija gandrīz pilnas. Šāds skaitliskais rādījums patiešām ir 2. līgas fināla vērts. Daži labsirdīgi ironizēja, ka diezin vai Valkā palicis kāds cilvēks, kurš nav ieradies Kocēnos. Uz maču bija ieradušies spēlētāju radi, draugi, klasesbiedri, paziņas un daudz tādu, kuriem interesē šis sporta veids. Treneris atzīst, ka visa komanda jutusies kā mājas spēlēs, jo dažādi ritmiski pamudinājumi spēlētājiem bija gluži kā savā laukumā. Arī šis bija viens no apstākļiem, kas komandai ne mirkli neļāva atslābt.

Medaļas pelnījuši visi

Par labāko spēlētāju valcēniešu komandā atzīts vārtsargs Jurģis Gartmanis. “Viņam cepuri nost! Jurģis aizvadīja patiešām labu spēli. Florbols ir komandas sporta veids, un ikviens ir pelnījis pateicību, ka visas sezonas garumā gāja laukumā ar komandas kreklu mugurā. Kluba sarakstā ir 28 spēlētāji, bet sacensību nolikums spēlei ļauj pieteikt 20 dalībniekus, līdz ar to šajā finālspēlē ne visi tika laukumā. Sezonas laikā ir spēlējuši arī viņi un pat guvuši vārtus un ieguldījuši lielu darbu. Arī viņiem pienākas pateicība. Šis ir visas mūsu komandas panākums,” nešaubās treneris. Šajā spēlē par labāko atzīts J. Gartmanis, bet komandas treneris par ieguldītajām pūlēm īpaši pateicīgs ir arī vārtsargam Klaidam Maļcevam, kurš visas sezonas garumā bija pirmais vārtsargs, jo Jurģis darba pienākumu dēļ bieži netika uz spēlēm. 

Jauno čempionu labā pa četriem rezultativitātes punktiem (3+1) guva spēlējošais treneris Klāvs Bošs un Linards Ščegoļevs (2+2), Roberts Līviņš 3 (1+2), Aivars Kristiāns Rullis 2 (1+1), Edgars Lazdiņš 2 (0+2), pārējie savā kontā ierakstīja pa punktam.
Galarezultātā “Valka” svinēja ļoti pārliecinošu uzvaru, saņemot zelta medaļas un čempionu kausu, kamēr jūrmalniekiem sudrabs un vicečempionu tituls.