Veselīgi, gardi un acīm tīkami

Pēdējos gados arvien vairāk cilvēku pievērš uzmanību pārtikai, ko lieto uzturā. Tas nav trends, bet dzīvesveids un rūpes par savu un ģimenes veselību. Veselīgas maltītes ir Liepas muižas vadītājas Aigas Tiļčikas ikdiena un aizraušanās. Aigai ir divas kaislības – regulāri treniņi sporta zālē un dabā, kā arī veselīgs un sabalansēts uzturs neatkarīgi no tā, vai ir parasta darba diena vai sieviete dodas uz viesībām, vai ceļo. Kā saka pati Aiga, vienmēr no vieniem un tiem pašiem produktiem var pagatavot ko veselīgu un gardu, un, protams, acīm tīkamu. “Cilvēks jau ēd vispirms ar acīm, tāpēc man svarīgi, lai pagatavotās brokastis, pusdienas, vakariņas vai našķi ir ne tikai garšīgi, bet arī vizuāli skaisti,” saka enerģiskā Aiga. Laikraksta lasītājiem viņa atklāj daļu no tā, ko lieto uzturā viņas ģimene.
Biezpiena kēksiņi jeb
sacepums
Sastāvdaļas: 0,5% biezpiens, olas baltums, pāris karošu mandeļu vai pašas samaltu auzu pārslu miltu, cepamais pulveris.
Pagatavošana: sastāvdaļas maisām kopā, gatavo masu uz kādu brīdi varam novietot ledusskapī. Cepšana 180 grādos apmēram 10 līdz 13 minūtes – atkarīgs no mīklas daudzuma formiņā.
Brokastu enerģijas “bomba”
jeb veselīgs pašgatavots našķis
Sastāvdaļas: dateles bez kauliņiem, riekstu maisījums, auzu pārslas vai rīsu galetes, karote medus
Pagatavošana: riekstus un dateles liekam blenderī un blendējam, kad iegūta vēlamā konsistence, pievienojam visas pārējās sastāvdaļas. Gatavo masu ar rokām mīcām, līdz sastāvdaļas sajaukušās kopā. No gatavās masas uz cepamā papīra veidojam sev vēlamo formu.
Auzu
pārslu gardums
Sastāvdaļas: 50 g auzu pārslu, viens vai divi olas baltumi, ogas, zemesrieksti (var apgrauzdēt cepeškrāsnī), 100 g Indijas riekstu, stēvija, var pievienot pāris karošu medus.
Pagatavošana: visas sastāvdaļas blendējam, līdz izveidojas viendabīga masa. To smērējam uz rīsu galetes, dekorējam ar ogām.
Upeņu saldējums
Sastāvdaļas: saldētas upenes, 0,5% biezpiens, stēvija, 0,5% piens vai Smiltenes “Piena spēks” bez piedevām.
Pagatavošana: visas sastāvdaļas liekam blenderī, blendējot pievienojam pienu pēc vajadzības. Viss atkarīgs, ko vēlamies iegūt – smūtiju vai biezu saldējumu. Garšo vienkārši dievīgi. Dekorējam ar ogām un riekstiem.
Uzkodas
Sastāvdaļas: batāte jeb saldais kartupelis, 0,5% biezpiens, mazliet 0,5% piena, dekorēšanai garneles un zaļumi.
Pagatavošana: Cepeškrāsnī cepam kartupeļu šķēles. Vienlaikus gatavojam biezpiena krēmu, šoreiz bez salduma. Blenderī liekam biezpienu, ja vēlamies, varam pievienot arī dilles un garšvielas. Gatavo masu pildām uz izceptām un atdzesētām kartupeļu šķēlītēm. Dekorējam ar garnelēm un zaļumiem.
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19