Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Zemenes rāda pareizo virzienu

2009. gada 28. jūnijs 10:23

996
Zemenes rāda pareizo virzienu

Kā liecina Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra (LTVC) dati, šī gada zemeņu tirgus cena ir iepriekšējo gadu cenu līmenī. Ir pienācis gaidītais zemeņu laiks. LTVC aicina sagatavoties ziemai un uzkrāt vitamīnu devu, jo zemenēs ir daudz C vitamīna, tās ir īpaši bagātas ar folijskābi un augstu mangāna saturu, bet mazās dzeltenās sēkliņas ir vērtīgas šķiedrvielas.

 

Pēdējo 13 gadu laikā zemākās cenas jūnija sākumā bija 2002.gadā, bet jūnija beigās un jūlijā zemākās cenas ir bijušas 1999.un 2004.gadā.

 

Savukārt, visaugstākās cenas jūnija sākumā ir bijušas 1998.un 2003.gadā, bet jūnija beigās un jūlijā visaugstākās cenas - 2007.gadā.

 

 

"Zemeņu raža un laiks panākas pretī patērētājam, tas redzams kvalitātē, proti, ir izvēlētas Latvijas apstākļiem ražīgākās un tomēr uzturvielām bagātākās un garšīgākās šķirnes, kā arī cenu nozīmē pieejamākās ogas.

 

 

Tirgus tendence, apvienojot augstu kvalitāti ar pieņemamu cenu, ir vadlīnija, kas jāievēro arī citiem Latvijas produktu piedāvātājiem", uzskata Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Ingūna Gulbe.