Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Šoreiz piedzīvojums – upju straujteces

Sandra Pētersone

2019. gada 12. jūlijs 10:21

56
Šoreiz piedzīvojums – upju straujteces

Dabas aizsardzības pārvalde aicina ikvienu interesentu uz cikla “Piedzīvojums Ziemeļgaujā” trešo pasākumu – laivu braucienu pa Gauju Apes novada Virešu pagastā, kas notiks 27. jūlijā.

Ierašanās no pulksten 9 atpūtas vietā pie Tirziņas ietekas Gaujā Virešu pagastā. Starts laivu braucienam – pulksten 10, finišs – orientējoši ap pulksten 17 pie tilta pār Gauju Virešos. 

Līdzi jāņem sava laiva, arī darbarīki (kaplis, grābeklis vai izkapts), jo Dabas aizsardzības pārvaldes vides inspektori brauciena laikā rādīs un mācīs, kā attīrīt upju straujteces no ūdensaugu aizauguma. 

Maršruta garums ir 13 kilometri. Ceļā varēs redzēt upju straujteces un dolomīta atsegumus Gaujas krastos un arī varēs pielikt savu roku, palīdzot attīrīt upi no aizauguma ar ūdensaugiem.

Atpūtas vietā pie Tirziņas ietekas Gaujā var ierasties jau dienu iepriekš, 26. jūlija vakarā, un nakšņot  līdzi paņemtajās teltīs, bet vakarā pasēdēt pie ugunskura un klausīties stāstus par dabu.  

“Ja būs cilvēki, kuri ieradīsies jau vakarā, tad mēs tur būsim un viņus sagaidīsim,” teic  Dabas aizsardzības pārvaldes vecākā valsts vides inspektore Rūta Zepa. 

Iepriekšēja pieteikšanās laivu braucienam ir  obligāta.  Pieteikties un sīkāku informāciju par gaidāmo pasākumu ciklā “Piedzīvojums Ziemeļgaujā” var uzzināt, zvanot Dabas aizsardzības pārvaldes vecākajiem valsts vides inspektoriem Rūtai Zepai (tālrunis 26361362) vai Jānim Pērlem (tālrunis 26222682).