Ziemellatvija.lv ARHĪVS

VAZ Open klasē nepārspēts paliek smiltenietis Edgars Tralla

Santa Sinka

2009. gada 27. jūnijs 12:30

2472
VAZ Open klasē nepārspēts paliek smiltenietis Edgars Tralla

Īsi pirms Jāņiem Ropažu sporta kompleksā "333" notika Latvijas kausa izcīņa rallija supersprintā 2. posms. Šīs sacīkstes iecienījuši autosportisti no Valkas rajona. Šajā posmā VAZ Open klasē labākais bija Edgars Tralla, savukārt 4WD tikai nedaudz līdz uzvarai pietrūka Jānim Aleksejevam.

 

No mūsu puses rallija supersprinta 2. posmā startēja četri dalībnieki - Māris Zālītis (Valka), Raimonds Kalniņš (Variņi), Edgars Tralla un Jānis Aleksejevs (Smiltene). Lai gan tikai divi no puišiem izcīnīja godalgu, neviltots prieks ir viņiem visiem.

 

VAZ Open klasē 13 dalībnieku konkurencē favorīts E. Tralla ar "VAZ 2105". 4WD 17 dalībnieku konkurencē 2. J. Aleksejevs ar "Audi 90 Quattro". Viņam neizdevās pārspēt Jāni Ivanovski, kurš trasē brauca ar "BMW 325ix". 7. M. Zālītis ar "Audi 90", 8. R. Kalniņš ar "Subaru Inpreza".

 

"Patiess prieks ir par Jāni un Edžu. Pašam nepareiza riepu izvēle, pluss kļūdas. Iznākums - 7. vieta. Jāatzīst, ka trese bija ļoti slikta, daudzi braucēji parplēsa riepas un sabojāja auto," komentē valcēnietis M. Zālītis. 4WD klases dalībnieks R. Kalniņš teic, ka sacensības bijušas foršas. Vienīgi augstāku vietu neizdevies sasniegt tamdēļ, ka konkurenti braukuši ar jaudīgākām automašīnām.

 

Kur notiks rallija supersprinta 3. posms, nevienam vēl nav zināms.