Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Zaļo zirnīšu biezzupa

Laura Pāvila

2019. gada 19. jūlijs 08:49

3
Zaļo zirnīšu biezzupa

Nepieciešams:

• 800 g zaļo zirnīšu
• 500 g kartupeļu
• 1 vidēja lieluma sīpols
• 3 ķiploka daiviņas
• 200 ml saldā krējuma
• 200 g kausētā siera
• garšvielas pēc izvēles – sāls,
   pipari, baziliks
• pasniegšanai – maizes
   grauzdiņi

Vispirms nomizo kartupeļus, sagriež nelielos gabaliņos un liek vārīties. Kartupeļu daudzums ir atkarīgs no tā, cik biezu zupu vēlaties – jo vairāk kartupeļu, jo biezāka būs zupa. Es neieteiktu likt vairāk par 500 gramiem uz 800 gramiem zaļo zirnīšu, jo tad zupai pazūd zirnīšu garša.
Kad kartupeļi jau kādu laiku pavārījušies, pievieno zaļos zirnīšus. Zirnīši var būt arī saldēti.

Kamēr dārzeņi vārās, sagriež sīpolu un ķiploku daiviņas un apcep zeltaini brūnas. Kad viss izvārījies, dārzeņus nokāš. Es ieteiktu daļu šķidruma nokāst atsevišķā traukā. Šis dārzeņu buljons var noderēt, ja zupa tomēr izrādās par biezu.

Dārzeņiem pieliek apceptos sīpolus un ķiplokus, saldo krējumu un kausēto sieru, garš­vielas un visu kopā sablendē ar blenderi.

Gatavs! Pasniedz kopā ar maizes grauzdiņiem.
Lai labi garšo!