Zaļo zirnīšu biezzupa

Nepieciešams:
• 800 g zaļo zirnīšu
• 500 g kartupeļu
• 1 vidēja lieluma sīpols
• 3 ķiploka daiviņas
• 200 ml saldā krējuma
• 200 g kausētā siera
• garšvielas pēc izvēles – sāls,
pipari, baziliks
• pasniegšanai – maizes
grauzdiņi
Vispirms nomizo kartupeļus, sagriež nelielos gabaliņos un liek vārīties. Kartupeļu daudzums ir atkarīgs no tā, cik biezu zupu vēlaties – jo vairāk kartupeļu, jo biezāka būs zupa. Es neieteiktu likt vairāk par 500 gramiem uz 800 gramiem zaļo zirnīšu, jo tad zupai pazūd zirnīšu garša.
Kad kartupeļi jau kādu laiku pavārījušies, pievieno zaļos zirnīšus. Zirnīši var būt arī saldēti.
Kamēr dārzeņi vārās, sagriež sīpolu un ķiploku daiviņas un apcep zeltaini brūnas. Kad viss izvārījies, dārzeņus nokāš. Es ieteiktu daļu šķidruma nokāst atsevišķā traukā. Šis dārzeņu buljons var noderēt, ja zupa tomēr izrādās par biezu.
Dārzeņiem pieliek apceptos sīpolus un ķiplokus, saldo krējumu un kausēto sieru, garšvielas un visu kopā sablendē ar blenderi.
Gatavs! Pasniedz kopā ar maizes grauzdiņiem.
Lai labi garšo!
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19