Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Būtiskas izmaiņas sporta kompleksa "Teperis" trases izmantošanā gatavojoties "Pro-Kart" kartinga sacensībām

Santa Sinka

2019. gada 6. augusts 07:46

422
Būtiskas izmaiņas sporta kompleksa "Teperis" trases izmantošanā gatavojoties "Pro-Kart" kartinga sacensībām

Sestdienā, 10. augustā, Smiltenē, sporta kompleksā “Teperis”, notiks “Pro-Kart” kartinga sacensību 4. posms. Līdz ar gaidāmajām sacensībām vietējiem iedzīvotājiem jāņem vērā, ka ir veiktas izmaiņas kartingu trases noslogojumā un pieejamībā.

“Patiesībā jau arī šo piektdien, 2.augustā no pulksten 10 līdz 16 kartingu trase nebūs pieejama skrituļotājiem, velobraucējiem un pārējiem, kas to ikdienā izmanto. Šodien mūsu trasē LMT Autosporta akadēmija saviem audzēkņiem rīko apmācības. Savukārt nākamajā nedēļā, sākot no pirmdienas līdz pat sestdienai (ieskaitot – red.), trase atvēlēta kartingu sacensību dalībniekiem. Ceturtdien tehniskais sporta klubs “Smiltene” sadarbībā ar Latvijas Automobiļu federāciju rīkos treniņus dalībniekiem, bet piektdien plānoti oficiālie federācijas treniņi. Kas attiecas uz pārējām darba dienām, iedzīvotājus aicinu sekot līdzi situācijai. Ja trasē nav braucēju, to droši var izmantot,” stāsta tehniskā sporta kluba “Smiltene” valdes priekšsēdētājs Vairis Tralla.

Patlaban viņam vēl nav informācijas, kāds būs dalībnieku sastāvs Pro-Kart” 4. posmā, taču iepriekšējos posmos to bija vairāk nekā divsimt, pārstāvot deviņas valstis. “Pieļauju, ka tālākie sacensību dalībnieki Smiltenē varētu ierasties jau nedēļas vidū. 10. augustā aicinu ikvienu smiltenieti braukt skatīties sacensības. Nav nekādas dalības maksas, vienīgi jāievēro drošība un pāri trases norobežojumam nedrīkst kāpt. Tāpat aicinātu nestaigāt pa dalībnieku parku, jo tas varētu traucēt sportistiem sagatavoties startam. Sacensībās piedalīsies arī smiltenieša, vairākkārtējā Latvijas čempiona un PSRS čempionātu posmu godalgoto vietu ieguvēja Romualda Moiseje mazdēls, kā arī divi Smiltenes tehnikuma audzēkņi ar komandu, kuru vada Uldis Siliņš,” atklāj V. Tralla.

Kartingu sacensību atklāšana un parādes brauciens 10. augustā būs pulksten 11. Sacensību norise plānota līdz vakaram, apbalvošana – provizoriski pulksten 19.