Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Igauņi uzaicina uz Rallijparka atklāšanas svētkiem (papildināts ar fotogrāfijām)

Santa Sinka

2009. gada 2. jūnijs 16:10

1752
Igauņi uzaicina uz Rallijparka atklāšanas svētkiem (papildināts ar fotogrāfijām)

Autosportists Jānis Aleksejevs 30. maijā bija uzaicināts uz Igauniju Laitses Rallijparka atklāšanas svētkiem. Jaunietis pārsteigumu sagādāja gan sev, gan savai komandai, izcīnot 2. vietu.

Uz atklāšanas svētkiem smiltenieti uzaicināja Laitses Rallijparka saimnieki. Jānis no piedāvājuma neatteicās. Sacensībās piedalījās visi slavenākie Igaunijas rallija braucēji un viens igauņu rallijkrosists no klases, kurā startēja J. Aleksejevs. Viņš Rallijparka atklāšanas svētkos bijis vienīgais latvietis.

Notika paralēlā braukšana, startu dod divām automašīnām, viena aizbrauc pa pirmo trasi, otra pa otro. Braukšana notika uz laiku. Jaunietis 11 sportistu konkurencē ar "Opel Corsa" izcīnīja sudraba godalgu. Tas autosportistam ir labs rezultāts, jo iepriekš nebija treniņbraucienu. Puisis vienu reizi kājām izgāja trasi un tūlīt jau tika dots starts.

"Viss bija forši. Sacensības noorganizētas augstā līmenī. Cilvēki pretimnākoši, aicina arī uz nākamajām sacensībām. Ja būs par ko, tad braukšu," stāsta J. Aleksejevs. Viņa mamma Zaiga Kalniņa piebilst, ka autosportista komanda ir ļoti apmierināta un patīkami pārsteigta ar to, ko izdarījuši igauņi. Skaisti iekārtots viss parks, blakus mototrase un radiovadāmo modeļu trase.