Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Mūsā ar kūleņiem noslēdzas Eiropas autokrosa čempionāta Latvijas posma pirmā diena

2009. gada 24. maijs 12:29

1028
Mūsā ar kūleņiem noslēdzas Eiropas autokrosa čempionāta Latvijas posma pirmā diena

Sporta kompleksā Mūsa noslēgusies Eiropas autokrosa čempionāta trešā posma pirmā sacensību diena, kurā spraigu cīņu par pirmās kvalifikācijas rezultātiem aizvadīja trīs Eiropas čempionāta ieskaites grupu sportisti un Latvijas nacionālās kausa izcīņas dalībnieki. Pirmā sacensību diena ar vairākām ārkārtīgi aizraujošām cīņām un dažām iespaidīgām avārijām pierādīja, ka cīņa otrajā sacensību dienā būs daudz spraigāka kā paredzēts. Vērojot pirmos rezultātus, nākas secināt, ka 24. maijā paredzētā otrā sacensību diena ieviesīs arī ievērojamas izmaiņas Eiropas autokrosa čempionāta kopvērtējumā.

 

Divīzijas D-1 līderi Karai un MakarovsSalon automobiļu klasē D-1 pirmajā kvalifikācijā vislabākos rezultātus uzrādīja ungārs Tamas Karai un Krievijas sportists Vadims Makarovs, kuri čempionāta kopvērtējumā attiecīgi ieņem trešo un otro vietu.

 

 

Savukārt līdzšinējam Eiropas čempionāta D-1 klases līderim, itālim Džanlukam Feretī, kurš Mūsas trasē viesojas pirmo reizi, kvalifikācijā neizdevās uzrādīt īpaši konkurētspējīgu rezultātu, un viņš ar savu jaudīgo Mitsubishi Lancer Evolution pirmās dienas kopvērtējumā ieņem tikai septīto vietu.

 

Latviešu sekmes šajā klasē ir visai dažādas - Jānis Bogdanovičs savā kvalifikācijas grupā uzrādīja otro labāko rezultātu un pēc pirmās dienas ieņem ceturto vietu. Bogdanoviča modernizētā Ford Focus sporta automašīna trasē ir ļoti ātra, kas nozīmē, ka otrajā sacensību dienā latviešu sportists ar pilnu sparu centīsies aizsargāt Latvijas karoga krāsas.

 

 

Otram šajā klasē startējošajam latvietim Aldim Zēbergam šī diena nebija visai veiksmīga, viņa Toyota Corolla pēc pirmajiem oficiālajiem treniņiem radās transmisijas problēmas, kas liedza piedalīties kvalifikācijas braucienā.

 

 

Čehs Tureks - divīzijas D-3 līderis, Kerkam kūlenis un sacensības beigušāsJaudīgāko bagiju D-3 klasē pirmajā dienā ātrākais sportists bija čehs Petrs Tureks, kurš šobrīd atrodas čempionāta kopvērtējuma trešajā vietā. Īpaši veiksmīgs pirmajā kvalifikācijas dienā bija vācietis Hermans Hinenkamps, kuram sacīkstes Bauskā ir pirmās šosezon. Viņš pirmās dienas kopvērtējumā ir izcīnījis otro vietu.

 

 

Trešo vietu ieņem vēl viens čehs - Petrs Barotoš, kuram Mūsā ir uzdevums nopelnīt pēc iespējas vairāk punktus, lai čempionāta kopvērtējumā izlīdzinātu starpību ar šīs klases līderi, vācieti Denisu Engelu. Līderim Bauskā izdevās uzrādīt tikai sesto labāko rezultātu. Latvijas sportistam Aleksejam Jaluņinam šoreiz arī neveicās - viņa bagijam pēc oficiālajiem treniņiem atklājās dzinēja defekts.

 

 

Vislielākais pirmās dienas neveiksminieks bija ievērojamākā Mūsas kūleņa autors, čehs Romans Kerka. Viņš sīvā cīņā ar nīderlandieti Adriānu Boeli, pieļāva smagu kļūdu un, izmantojot sava konkurenta sporta automobili gluži kā tramplīnu, uzšāvās debesīs un apmeta vairākus kūleņus. Pats Kerka šajā avārijā necieta, taču ar viņa sporta automobili sacensībās piedalīties vairs nebūs iespējams.

 

Divīzijā D-3A noteikumus diktē čehu gvardeBagiju D-3A klasē savu pārākumu kārtējo reizi pierādīja čehu auto sportisti. Pēc pirmās dienas šīs klases līderi ir čehi Ondrejs Musils un Vits Nosaleks, kuriem konkurenci šoreiz centās sastādīt beļģis Mihails Kučes.

 

 

Šai līderu trijotnei seko vēl divi čehi, no kuriem viens ir čempionāta kopvērtējuma līderis Ladislavs Hanaks, bet otrs - Jiri Svoboda. No latviešu sportistiem šajā klasē visveiksmīgākais pirmajā dienā bija Juris Kuļikovskis, kuram izdevās uzrādīt devīto labāko rezultātu, viņam ar divpadsmito rezultātu seko Armands Hohfelds un Anatolijs Abrāmovs, kuram izdevās uzrādīt divdesmito labāko rezultātu.

 

 

Latviešu favorītam Jānim Bokam, pirmajā kvalifikācijas braucienā līkumā aiz starta / finiša taisnes sanāca sagriezties un zaudēt laiku, kā arī incidentā iesaistīt vairākus dalībniekus, starp kuriem bija Māris Līcis, kura bagijs pēc sadursmes gaisā apmeta kūleni un, piezemējoties, salauza balstiekārtu.

 

 

Diemžēl arī jaunajam latviešu talantam Dāvim Aupem pirmajā sacensību dienā neizdevās sevi pierādīt, jo viņa sporta automašīnai pirms pirmās kvalifikācijas radās sajūga defekts.

Latvijas nacionālajam kausam tuvojas TilgassCīņā par Latvijas nacionālo kausu ar B-600 klases bagijiem, pirmajā dienā vislabākos rezultātus uzrādīja Viesturs Tilgass, kuram izdevās būt ātrākam par Ģirtu Mūrnieku un Aldi Egli.