Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Pasaules čempions valcēnietis Arturs Klots atkal lido

Aldis Dubļāns

2020. gada 29. janvāris 16:28

561
Pasaules čempions valcēnietis Arturs Klots atkal lido

Pagājušās nedēļas nogalē Šveices olimpiskajā bobsleja trasē Sanktmoricā norisinājās divi Pasaules kausa posmi parabobslejā. Latviju pārstāvēja pasaules čempions Arturs Klots no Valkas un jūrmalnieks, Eiropas čempions Alvils Brants.

Sanktmoricā oficiālajos treniņos bija pieteikušies un startēja 20 sportisti no Izraēlas, Kanādas, Slovēnijas, Lielbritānijas, Šveices, Vācijas, Spānijas, Itālijas, Latvijas, ASV, Ukrainas, Norvēģijas, Zviedrijas, Austrijas.

Latvijas parabobslejists Arturs Klots piektdien Sanktmoricas trasē Šveicē triumfēja Pasaules kausa posmā. Arturs bija ātrākais abos braucienos. Viņš uzvaru sacensībās izcīnīja pārliecinoši, tuvākos sekotājus apsteidzot vairāk nekā par pussekundi. Viņam šosezon Pasaules kausa posmos šī ir pirmā uzvara. Iepriekšējos divos etapos Arturs ieguva 2. un 3. vietu, bet vēl pirms tam viņš ieņēma 4. un 8. pozīciju sezonas pirmajos posmos.

Otro vietu ieguva Itālijas parabobslejists Fabricio Kaselli, kurš uzvarētājam zaudēja 0,51 sekundi. Savukārt trešo vietu izcīnīja kanādietis Lonijs Bisonets, kurš bija par 0,53 sekundēm lēnāks nekā Latvijas parabobslejists.

Otrs Latvijas paraboslejists Arvils Brants ieņēma 12. vietu 19 sportistu konkurencē.

Pasaules kausa sezonas kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderis bija Korijs Maps no Lielbritānijas. Viņa kontā 1077 punkti. Otrais ar 1003 punktiem Lonijs Bisonets, bet trešajā pozīcijā ar 987 punktiem Arturs Klots.

Sestdien Sanktmoricas trasē aizvadīts kārtējais Pasaules kausa posms parabobslejā. 20 dalībnieku konkurencē startēja arī divi Latvijas sportisti – Arturs Klots un Alvils Brants. Šoreiz Arturs Klots otrajā vietā, Alvils Brants devītais. Uzvarēja britu sportists Korijs Mapss.

Sanktmoricas posms bija sestais šīs sezonas kalendārā. Līdzšinējais līderis Mapss vēl jo vairāk nostiprinājās vadībā kopvērtējumā pēc šī posma, toties Arturs par dažiem punktiem apsteidza kanādieti Loniju Bisonetu, kas līdz šim bija otrais, bet sestdien sacīkstēs ieņēma ceturto vietu.

Nākamnedēļ sportisti dosies uz ASV, Leikplesidas un Pārksitijas trasēm, kur notiks Pasaules kausa izcīņas pēdējie četri posmi.

VIEDOKLIS

Vita Kotāne, Latvijas izlases trenere:

- Arturam sacensībās izdevās labāki braucieni nekā treniņos. Viņš prata sakoncentrēties, tāpēc izdevās skaistas un precīzas braucienu līnijas. Visas virāžas izbrauktas skaisti. Bobs trasē gluži vai lidoja. Mums līdzi bija olimpiskais čempions Jānis Ķipurs, pazīstamie bobslejisti Uģis Žaļims un Edgars Maskalāns. Arturam treniņos neklājās viegli. Viņš brauca pa 10.–15. vietām. Treneri filmēja, analizēja un skaidroja, kā labāk izbraucama tā vai cita virāža. Kopīga treneru darba rezultātā esam guvuši panākumus. Priecē, ka tas mūsu sportistam ļāva pakāpties uz otro vietu Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā. Izšķirošās sacensības notiks Amerikā, kurās, sekmīgi startējot, Arturam ir izredzes cīnīties par kausu kopvērtējumā. Pirmā vieta punktu skaita ziņā ir ķerama.