Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Smiltenietis VAZ Open klasē izcīna uzvaru

Santa Sinka

2009. gada 14. maijs 13:11

1089
Smiltenietis VAZ Open klasē izcīna uzvaru

Pagājušajās brīvdienās Ropažos sporta kompleksā "333" notika rallija supersprinta kausa izcīņas pirmais posms. Astoņās klasēs kopā piedalījās 138 sportisti. VAZ Open klasē smiltenietis Edgars Tralla finišēja pārliecinoši, nopelnot sev uzvaru. 4WD klasē autosportistu Jāni Aleksejevu tikai sekundes simtdaļa šķīra no trešās vietas un pussekunde no otrās.

 

„333" trasē no Valkas rajona startēja pieci dalībnieki - autosporta cienītāji, pieredzējuši autosportisti un motosportists, kurš hobija līmenī labprāt trasē dodas arī ar auto. Gandrīz visi mūsējie atzīst, ka trases segums varējis būt labāks.

 

 

Daudz bedru un pamatīga kārta putekļu. E. Trallam nekas no iepriekš minētā nav traucējis. Kā tad tā? Pirms katra brauciena vajagot iziet trasi un apskatīt, kur tad īsti ir tās bedres, lai sacenšoties nebūtu jāpārvar lieki un reizē smagi šķēršļi.

 

Astoņu dalībnieku konkurencē VAZ Open klasē gavilē E. Tralla. Neskatoties uz pāragro startu un soda sekundēm vienā no trijiem ātrumposmiem, viņš uzvarēja. Šī supersprintā jaunietim bija jau ceturtā godalga. Pats teic, ka stress bijis dēļ sasteigtā starta. Tāpēc tālāk braucis lēnu garu, lai nepieļautu kļūdas. Pārsteigums bijis tas, ka rallists Raivis Grīnfelds finišējis pēc viņa.

 

Trīskārtējais NEZ rallijkrosa čempions Jānis Aleksejevs pirmo reizi supersprintā sacenties ar ielas mašīnu. „Iepatikās!" viņš iesaucas. Treniņi Smiltenes ziemas kausā esot noderējuši. J. Aleksejevs šajā kausa izcīņā 4WD klasē palika ceturtais. Sekundes simtdaļa viņu šoreiz šķīra no goda pjedestāla. Jānis atzīst - mierā nelikšoties.

 

Sajūsmā par rallija supersprintu ir valcēnietis Māris Zālītis (4WD). Atmosfēra Ropažu sporta kompleksā bijusi fantastiska. Forši pavadīta diena. 23 dalībnieku konkurencē viņam 9. vieta. „Lai labi startētu šajās sacensībās, ir nepieciešama meistarība un veiksme. Noteikti piedalīšos arī nākamajos posmos," saka M. Zālītis.

 

Motosportists Raimonds Kalniņš (4WD) ar autosportu nodarbojas prieka pēc. Un viņam tas izdodas. Trīs braucienu laikā aiz sportista palika ne viens vien braucējs. Kopvērtējumā R. Kalniņš ierindojās 12. vietā, neskatoties uz to, ka pēdējā braucienā viņa „Subaru Impreza" pārsita riepu uz akmeņiem trasē.

 

1600+ klasē 33 dalībnieku konkurencē Gatis Ģērmanis palika 24. Otrais supersprinta posms notiks 21. jūnijā „Mūsas" trasē Bauskā.