Ziemellatvija.lv ARHĪVS

"Skandi Auto Rally Team" ar piecām ekipāžām startēs Talsu rallijā

2009. gada 14. maijs 08:35

964
"Skandi Auto Rally Team" ar piecām ekipāžām startēs Talsu rallijā

"Skandi Auto Rally Team" rallijā "Talsi 2009", kas notiks 16. un 17. maijā, startēs ar piecām ekipāžām un būs visplašāk pārstāvētā komanda. Tās sastāvā startēs Lielbritānijas un Somijas rallija zvaigznes, kā arī Latvijas labi pazīstamās pašmāju sportistu rallija ekipāžas.

 

Bez tam "Skandi Auto Rally Team" ar uzņēmumu "LDz Cargo" un "Balta" atbalstu rallija Talsi skatītājiem būs iespēja ne tikai redzēt divus Mitsubishi Lancer WRC sporta automobiļus, bet arī sekot līdzi pasaules pirmizrādei, kad pirmo reizi rallija cīņas apstākļos tiks pārbaudīts MML Sports Lancer Evolution rallija automobilis, kas izgatavots uz pasaules autosportā labi pazīstamās kompānijas "Ralliart Europe" bāzes izveidotajā uzņēmumā "MML Sports".

 

 

Ar jauno MML Sports Lancer Evolution N4 klases rallija automobili, kas izgatavots uz jaunākās, desmitās paaudzes Mitsubishi Lancer Evolution sporta automobiļa bāzes, rallija trasē dosies divkārtējie Lielbritānijas rallija čempioni Guy Wilks un Phil Pugh. Divdesmit astoņus gadus vecais britu rallija pilots Guy Wilks, tēva, bijušā rallija pilota iespaidā, rallijam pievērsās deviņpadsmit gadu vecumā un jau pirmajā sezonā uzvarēja Ford Ka kausa izcīņā, kā arī kļuva par Anglijas rallija čempionu A5 klasē.

 

 

Sekojošajās sezonās Wilks, kuru nereti salīdzina ar tādām Lielbritānijas rallija slavenībām kā Colin McRae un Richard Burns, savu panākumu sarakstam pievienoja Ford 1400 Puma rallija čempionāta vicečempiona titulu, uzvaras vairākos JWRC posmos, kā arī JWRC vicečempiona titulu.

 

 

Lēmumu veikt jaunā MML Sports Lancer Evolution rallija automobiļa ugunskristības Talsu rallijā pieņēma kompānijas "MML Sports" vadītājs John Easton, kurš savu lēmumu skaidro ar augsto rallija līmeni Latvijā un iespēju jauno N4 klases rallija spēkratu salīdzināt ar daudziem ļoti konkurētspējīgiem iepriekšējās paaudzes Mitsubishi Lancer Evolution rallija automobiļiem.

 

 

Par divkārtējā Lielbritānijas čempiona piesaistīšanas iemesliem viņš stāsta: "Guy Wilks ir ātrāks par daudziem citiem rallija pilotiem, bez tam viņš ir ļoti prātīgs un viņam ir liela pieredze ar iepriekšējās paaudzes Mitsubishi Lancer Evolution rallija automobiļiem, kas nozīmē, ka pēc rallija saņemsim ļoti izsmeļošu rallija automobiļa vērtējumu."

 

 

Guy Wilks Lielbritānijā jau ir aizvadījis vienu rallija automobiļa MML Sports Lancer Evolution testa sēriju un labprāt dalās savos iespaidos: "Ja es neticētu, ka ar šo auto var uzvarēt, es tajā pat nekāptu iekšā! Pirmo testu laikā es sapratu, ka jaunais sporta automobilis ir par soli priekšā iepriekšējās paaudzes automobilim, ko esmu izmantojis rallijā. Automašīnas aizmugure ir daudz stabilāka un dzinējam ir krietni savādāka raksturlīkne. Jaunais auto atstāja labu pirmo iespaidu, taču to pilnībā spēšu novērtēt pēc testiem Latvijā, pirms rallija "Talsi"."

 

 

Somijas rallija čempions salīdzināšanai"Skandi Auto Rally Team" pirms rallija "Talsi 2009" uzaicināja Somijas rallija čempionu Juha Salo un viņa stūrmani Mika Stenberg startēt šajā rallijā komandas sastāvā. Somijas rallija čempionu ekipāža šo piedāvājumu ar lielu prieku pieņēma, jo ekipāža tieši meklēja iespējas pilnvērtīgi sagatavoties Somijas rallija čempionāta vasaras sezonai.

 

 

Tādējādi gan rallija dalībniekiem, gan skatītājiem būs iespēja salīdzināt jauno MML Sports Lancer Evolution ar Somijas kolēģa jaunākās paaudzes Mitsubishi Lancer Evolution rallija automobili, kā arī vērot ļoti aizraujošu čempionu sacensību, jo Juha Salo rallija pilota karjerai ir piecpadsmit gadu vēsture un savas karjeras laikā viņš ir bijis Somijas junioru rallija čempions, kā arī četrkārtējs Somijas čempions N4 klasē.

 

 

Divi Mitsubishi Lancer WRC un divas atgriešanās"Skandi Auto Rally Team" rallijā "Talsi 2009" startēs ar divām Pasaules rallija čempionāta līmeņa sporta automašīnām Mitsubishi Lancer WRC. Ar vienu no tām startēs Raimonda Kisiela un Gata Panava ekipāža, kas jau iepriekš atklāja, ka gatavojas startēt visos Latvijas rallija čempionāta posmos, kas notiks Latvijā.

 

 

Šīs ekipāžas kontā jau ir viena uzvara A Plus iekaitē, rallijā "Sarma 2009" un čempionāta kopvērtējumā viņi ar 11 punktiem ieņem dalīto trešo vietu. Otra Mitsubishi Lancer WRC automašīna tiks nodota Latvijas ātrākajam pilotam Ivaram Vasaraudzim, kuram rallijs "Talsi 2009" būs pirmais šosezon. Šīs ekipāžas stūrmaņa pienākumus šoreiz uzņemsies Pēteris Spredzis, kuram šis būs pirmais rallijs ar tik ātru rallija automobili.

 

 

Rallija "Talsi 2009" laikā atgriešanos lielajā rallijā svinēs arī latviešu jaunā rallija cerība Jānis Kārkliņš, kurš pagājušajā sezonā piedzīvoja smagu avāriju. Jāņa Kārkliņa un Reiņa Pozņaka ekipāža rallija trasē dosies ar N3 klases rallija automobili Honda Civic Type-R. Līdz šim Jānis Kārkliņš jau ir izmēģinājis spēkus rallijsprintā "Kalnamuiža 2009", braucot drošības auto statusā, kā arī piedaloties supersprintā "Pavasaris 333".