Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Brīvdienas pavada sportiskā garā

Santa Sinka

2009. gada 12. maijs 13:36

2535
Brīvdienas pavada sportiskā garā

Mednieki no Smiltenes un vairāki Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Smiltenes posteņa darbinieki aizvadītās brīvdienas nolēma pavadīt laiku sportiskā garā Lejasciemā. Mājup viņi devās kā trešā labākā komanda.

 

Šaušana mērķi, makšķerēšana un jautrības stafete smilteniešus pamudināja doties uz Gulbenes rajona Lejasciemu, kur sportiskajā dienā piedalījās vēl astoņas komandas. Mūsējie sevi dēvēja par "Smiltenes labākajiem".

 

 

Ne velti komandai tika dots šāds nosaukums. Pēc sportiskām, vīrišķīgām un aizraujošām spēlēm smiltenieši kopvērtējumā ieguva trešo vietu. Paši ir priecīgi un apmierināti, jo brīvdiena pavadīta patīkami.

 

Lejasciemā ik gadu notikušas šaušanas sacensības, bet pēdējos divus gadus arī makšķerēšana nākusi klāt. Vairākus gadus uz turieni devās smiltenieši Oskars Platnieks, Jānis Pusplatais un Renārs Apinis.

 

 

Šogad viņiem piepulcējās arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Smiltenes posteņa darbinieki, kuriem todien bija brīvs.

 

"Mūs uzaicināja. Painteresējos, kas un kā tur notiek. Bija vērts doties uz Lejasciemu, jo tas notika brīvdienā. Gribējās atpūsties," teic VUGD Smiltenes posteņa komandieris Jānis Šepters. Viņam visvairāk patika šaušanas disciplīnas, kur nācās mērķēt pa zaķi, mežacūku un skrejošu alni. Vairāki no komandas piedalījušies arī makšķerēšanā. Tas bijis visnotaļ interesanti.

 

Vairākiem no katras komandas bija jāmakšķerē. VUGD darbiniekam Zandim Dišleram veicies labi. Viņš individuāli noķēris sešas vimbas, par ko noslēgumā ieguvis balvu. Kopīgā atmosfēra zivju ķeršanai esot bijusi laba. Sportiskais naids vienam pret otru nav bijis. Citi makšķernieki vīrieti paaicinājuši paskatīties, kā īsti jāķer zivis. Z. Dišlers paklausījis.

 

 

 Divas stundas skatījies, kā citi to dara un pēdējās stundas laikā sācis ķert savus lomus.Smiltenes posteņa vada komandieris Normunds Strauja priecājas, ka ir izdevies izrauties no ikdienas darbiem. Sportiskas nodarbes esot nepieciešamas. "Iespēju robežās cenšamies piedalīties sportiskās aktivitātēs. Tās nāk tikai par labu. Mums, ugunsdzēsējiem, 15. maijā Valkā būs sacensības," stāsta N. Strauja.