Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Kravas automobiļu klases dalībnieki no Smiltenes izcīna zeltu un sudrabu

Santa Sinka

2009. gada 9. maijs 09:18

1258
Kravas automobiļu klases dalībnieki no Smiltenes izcīna zeltu un sudrabu

Biķernieku kompleksajā sporta bāzē norisinājās Latvijas un Baltijas autošosejas čempionāta pirmā kārta, kas reizē bija arī Igaunijas un Lietuvas nacionālā čempionāta mačs. Pēc ilgu gadu pārtraukuma trasē devās arī kravas auto. D - 12 klases braucēji no Smiltenes ieguva zeltu un sudrabu.

 

Pavisam D - 12 klasē piedalījās pieci dalībnieki. No Smiltenes - Kristaps Eglītis un Aigars Ozoliņš. Neskatoties uz to, ka konkurence šajā klasē bija samērā maza, cīņasspars un prieks neizpalika. Trases taisnajā posmā smiltenieši braukuši pat uz 120 kilometriem stundā. Kāda gazika spidometra rādītājs pat atlecis atpakaļ.

 

K. Eglītis stāsta, ka no rīta notikuši brīvie treniņi, pa dienu vēroti citi sportisti, bet vakarpusē trasē devušies gaziku īpašnieki. Viņiem bija viens brauciens, kurā jāveic desmit apļi. Trases garums - 1,7 kilometri.

 

 

"Tas vairāk bija kā šovs skatītājiem, jo nekādi punkti Latvijas čempionātam mums klāt nenāca. It kā jau cilvēkiem patika, varēja redzēt viņu sajūsmu," saka Kristaps. Viņš neslēpj arī savu sajūsmu, jo pa asfaltu nebija sacenties. Puisim gribētos ko tādu atkārtot, jo ātrumi bijuši lieli.

 

Šajās sacensībās D - 12 kravas automobiļu klasē uzvarēja K. Eglītis, bet 2. vietu izcīnīja A. Ozols.