Lieldienu brančam jeb nesteidzīgām brokastīm ģimenes lokā
Šogad Lieldienas būs citādākas kā iepriekšējos gadus – ārkārtas stāvokļa dēļ, kad jāievēro piesardzība, ierastā pulcēšanās pie tautas namiem, kur ik gadu norit ar Lieldienu tematiku saistīti pasākumi, nenotiks. Tātad vairāk laika atliks nesteidzīgām Lieldienu brokastīm-brančam ģimenes lokā. Ko likt galdā, kā iepriecināt un pārsteigt savējos? Jūsu prasmīgajās rokās nododam Smiltenes tehnikuma skolotājas Ineses Veidemanes pierakstītās receptes Lieldienu galdam, kuras tika gatavotas Smiltenes tehnikumā Tūrisma mācību programmas aktivitātes “Lieldienu balle” ietvaros. Karjeras izglītības pasākums notika kopā ar raidījumu “ĒdienKARTE” un biedrību “Siera klubs”.
Spinātu mazie kēksiņi ar “Smiltenes Mocarella”
Sastāvdaļas:
200 g kviešu miltu
1/2 tējk. cepamā pulvera
50 g cukura
1/2 tējk. sāls
1 ola
60 ml eļļas
120 ml piena
100 g spinātu
Smiltenes lielās mocarellas bumbas
1–2 tomāti rotāšanai
Pagatavošana:
Spinātus blanšē – liek verdošā ūdenī uz trim minūtēm. Pēc tam sablendē un caur sietu izberž. Sajauc sausās sastāvdaļas. Atsevišķā bļodā sakuļ olu, pievieno spinātus, eļļu un pienu un samaisa. Masai lēnām pievieno miltus un smalki sagriezto sieru. Iegūto mīklas masu pilda 2/3 kēksiņu formiņās. Cep apmēram 20 līdz 25 minūtes 200 °C temperatūrā.
Pildītas olas ar zaļo zirnīšu krēmu
Sastāvdaļas:
10 cieti vārītas olas
300 g saldētu zaļo zirnīšu
100 g Smiltenes krēmsiera
1/2 tējk. Dižonas sinepju
sāls, melnie pipari, zirņu dīgsti,
melnais sezams – dekorēšanai
Pagatavošana:
Izvāra saldētos zirnīšus.
Tad nokāš un sablendē viendabīgā masā. Atdzesētas cieti novārītas olas gareniski pārgriež uz pusēm, izņem dzeltenumus un tos sablendē kopā ar zirņu biezeni, Smiltenes krēmsieru, sinepēm, pipariem, sāli, līdz iegūst viendabīgu, krēmīgu konsistenci. Olas baltumus piepilda ar iegūto krēma masu un rotā ar zaļumiem un melnajām sezama sēklām.
Pildītas olas ar bekonu un valriekstiem
Sastāvdaļas:
8 olas
70 g Smiltenes krēmsiera
1 tējkarote sinepju
100 g bekona
50 g valriekstu
dilles, lociņi, sāls
Pagatavošana:
Atdzesētas cieti vārītas olas pārgriež uz pusēm. Dzeltenumus saberž ar sinepēm, sablendētu bekonu, Smiltenes krēmsieru un sāli. Masu pilda olu pusītēs. Pārkaisa ar lociņiem, dillēm un valriekstiem.
Lieldienu zaļā zupa
Sastāvdaļas:
1 l vistas buljona
200 g kartupeļu
1 sīpols
1–2 tomāti
270 g zaļo zirnīšu
120 g spinātu
ķiploka daiviņa
čili pipars
200 g Smiltenes kausētā siera “Azaids”
sāls, pipari un citas garšvielas
Pagatavošana:
Vistas buljonā liek vārīties nomizotus un šķēlītēs sagrieztus kartupeļu. Kad kartupeļi gandrīz gatavi, pievieno apceptu sīpolu, ķiploka daiviņu, noblanšētus tomātus, zaļos zirnīšus, spinātus un sutina septiņas minūtes. Visu sablendē, izberž caur sietu un iemaisa kausēto sieru.
Pasniedz ar garšaugu eļļu, grauzdētas maizes kraukšķiem un “Smiltenes mini Mozzarellām”.
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19