Kā ātri pagatavot BBQ vakariņas?
Ikdienas maltītē var iekļaut arī dažādus BBQ ēdienus, turklāt tos var ātri pagatavot ne tikai uz atklātas uguns laukā, bet arī virtuvē, atklāj Santa Maria mazumtirdzniecības mārketinga vadītāja Latvijā Inga Auziņa.
“Ir vērts pamēģināt ne tikai jaunas receptes, bet arī neikdienišķus ēdiena gatavošanas veidus, lai mājas maltīte kļūtu interesantāka! Nedaudz variējot ēdiena gatavošanas procesā, piemēram, gatavojot bārbekjū ēdienus, mēs arī ar ikdienišķu ēdienu garšas kārpiņām sniedzam jaunas izjūtas un radām sev mazus svētkus,” variēt virtuvē mudina mārketinga vadītāja Latvijā Inga Auziņa.
Marinē, ierīvē vai pārlej gatavam
Grilēšana sākas ar garšas piešķiršanu produktiem, un šeit var izmantot gan, piemēram, gaļā ierīvējamās garšvielas, gan dažāda veida BBQ mērces un gatavās marinādes. Zivs, gaļas vai putnu gaļas gabalus ielieciet plastikāta maisiņā, pārlejiet ar marinādi vai BBQ mērci un novietojiet ledusskapī! Pirms gaļas cepšanas vai grilēšanas to marinējiet vismaz stundu!
Piemēram, RUB ir ierīvējamā sausā marināde, kas gatavota no garšaugiem. Lai piešķirtu gaļai, zivīm, dārzeņiem īpašu garšu, šos produktus ierīvē tieši pirms gatavošanas. Mērces var izmantot arī gatavā ēdiena pārliešanai. Tādējādi ēdienam pēc izvēles var piešķirt ķiploku, ingvera, citrona, sojas, koriandra, čili, čipotles piparu vai citu garšu, kā arī ar BBQ mērcēm ēdienam var radīt pat dūmu aromātu!
BBQ gan laukā, gan virtuvē
BBQ saistās ar Teksasu, un šīs tradīcijas atceļojušas un pielāgojušās Latvijas mūsdienu virtuvei. Īpašās mērces labi papildina burgerus, ribiņas, desiņas, cūkgaļu, vistas gaļu, sautējumus, dārzeņus, sviestmaizes u.c. iecienītus ēdienus. Pie mums iecienīti bārbekjū ēdieni ir grilēta gaļa, turklāt tos var pagatavot arī cepeškrāsnī. Interesanta recepte ir cāļa pagatavošana cepeškrāsnī uz skārda bundžas. Ja laikapstākļi labi, tad var izmantot iespēju arī ikdienā gatavot laukā uz uguns vai izmantot šobrīd tik modernos elektrisko grilus. Kā bārbekjū ēdienus var gatavot grilētas ribas, steiku, var grilēt arī rupji sagrieztus zaļumus, dārzeņus, kukurūzas vālītes u.c.
Sulīgam hamburgeram pietiek ar sāli un pipariem
Ne tikai bērni, bet arī pieaugušie ir iecienījuši hamburgerus, kādēļ gan sulīgus un gardus hamburgerus nepagatavot pašiem? Hamburgeru gatavošanā svarīgi ievērot trīs nosacījumus. Pirmais – pievienojiet sāli un piparus, kad gaļa ir jau uz grila vai pannā. Citas garšvielas nav nepieciešamas! Otrais – rūpīgi sagatavojiet malto gaļu! No maltās gaļas veidojiet apaļus hamburgerus, no tiem neizspiežot gaisu. Tā iegūsiet patiešām sulīgu un gardu gaļu. Trešais – hamburgeram īpašo garšu rada dažādas piedevas, kā arī var variēt ar BBQ mērcēm!
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19