Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Mūsas trasē viesosies starptautiskais retro automobiļu rallijs

2009. gada 29. aprīlis 09:01

910
Mūsas trasē viesosies starptautiskais retro automobiļu rallijs

Šī gada, 6. maijā Latviju šķērsos starptautiskā antīko automobiļu rallija "The Nordconnect Trial 2009" dalībnieki, un to maršrutā ir iekļauts sporta komplekss "Mūsa", kurā tie piedalīsies papildus sacensībās. Tieši Mūsas trasē no pulksten 12:00 līdz 13:30 interesentiem būs iespēja vislabāk vienkopus apskatīt visu trīsdesmit četru ekipāžu spēkratus.

 

Rallijam "The Nordconnect Trial 2009" starts tiks dots 2. maijā Nīderlandē un deviņu dienu laikā sacensību dalībnieki šķērsos Vāciju, Poliju, Lietuvu, Latviju, Zviedriju, Dāniju un caur Vāciju atgriezīsies Nīderlandē.

 

 

Sacensību maršrutā ir iekļauti vairāki kontrolpunkti un papildus sacensības. Par visatbilstošāko vietu papildus sacensībām rallija organizatori ir izraudzījušies sporta kompleksu "Mūsa" Bauskā, kas ir kārtējais starptautiskais pagodinājums trases saimniekiem, kuri jau pagājušajā gadā saņēma augstāko atzinību no Starptautiskās Automobiļu federācijas FIA.

 

 

Kā paskaidroja sacensību organizators Timo Rietbergens: "Mūsas trase un organizatoru darbs ir atpazīstams visā Eiropā, tāpēc, sastādot maršrutu, mēs izvēlējāmies tieši Mūsas trases kompleksu, kurā notiks papildus sacensības - ātrumposms, kurā katrai dalībnieku ekipāžai būs jānobrauc četri apļi.

 

 

Organizējot šīs sacensības, Mūsas trasi esam apmeklējuši vairākas reizes un esam sapratuši, ka trase tiešām ir ļoti ātra, ar tramplīniem un asām virāžām, pagriezieniem. Saskaņojot šo ātrumposmu, mēs bijām izvēlējušies trajektorijas, kas mums likās pieņemamākas, taču, konsultējoties ar trases īpašnieku, kurš ir arī FIA komisijas loceklis un augstas klases profesionāls sacensību organizators, savas domas mainījām un bijām spiesti izmainīt konfigurāciju.

 

 

Paldies par palīdzību un ceram, ka dalībniekiem papildus sacensības Mūsas trasē būs neaizmirstams piedzīvojums. Iepriekš mēs nekad neesam veidojuši nekādas papildus sacensības, šīs notiks pirmo reizi, bet tās solās būt interesants piedzīvojums viesiem mums. Šīs sacensības tiek organizētas zem Starptautiskās Automobiļu federācijas FIA karoga."

 

 

"The Nordconnect Trial 2009" rallija mērķis ir ne tikai stiprināt Eiropas valstu sadraudzību un vienotību, bet arī pievērst starptautisku uzmanību Eiropas reģionam, kurš pēdējo gadu laikā ir piedzīvojis visstraujāko attīstību, kā arī izglītības un zinātnes jomā ir apsteidzis nevienu vien veco Eiropas Savienības dalībvalsti.

 

 

 Paralēli sacensībām rallija dalībnieki, no kuriem lielākā daļa ir Ziemeļnīderlandes biznesmeņi, zinātnisko centru pārstāvji un reģionālās pārvaldes darbinieki, tiek iepazīstināti ar biznesa iespējām un uzņēmējdarbības klimatu katrā valstī un tiem tiek organizētas tikšanās ar potenciālajiem sadarbības partneriem.

 

 

Bez retro automobiļiem, kuru vidū ir tādas pērles kā Jaguar MK II, Volvo P 1800, Mercedes 280 SL, BMW 2002, Jensen CV8-MK III un Fiat 850 Abarth, rallijā piedalās arī jauni un veci spēkrati, kuros tiek izmantotas alternatīvās degvielas. "The Nordconnect Trial 2009" vēlme ir aicināt sabiedrību un autobraucējus domāt zaļi, pierādot, ka videi draudzīgi automobiļi, kuri izmanto biodegvielas, kas iegūtas no atjaunojamiem resursiem, nav sliktāki par tradicionālajiem spēkratiem, kuri darbojas, izmantojot naftas produktus.

 

 

 Šīs rallija klases interesantākie eksemplāri ir tādi spēkrati kā Tjaffer Bio Diesel un Volvo 244 LPG, kas aprīkots ar ģeneratoru, kurš no ūdens ļauj atdalīt ūdeņradi, kas tiek piemaisīts degmaisījumam, tādējādi par 20% samazinot automašīnas degvielas patēriņu.

 

 

Pēc papildus sacensībām Mūsas trasē rallija dalībnieki ap pulksten 14:15 ieradīsies uz tikšanos viesnīcā Radisson SAS un pulksten 16:00 kāps uz prāmja, kas tos aizvedīs uz Zveidrijas galvaspilsētu Stokholmu.

 

 

Plašāku informāciju par "The Nordconnect Trial 2009" ralliju iespējams atrast tā oficiālajā mājas lapā www.thetrial.nl