Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Ingus Staško: “Tagad būs grandiozāk. Varēsim cīnīties par Latvijas čempiona titulu.”

Santa Sinka

2009. gada 25. aprīlis 21:44

2430
Ingus Staško: “Tagad būs grandiozāk. Varēsim cīnīties par Latvijas čempiona titulu.”

16 gadus veco Ingu Staško autosports aizrāvis kopš deviņu gadu vecuma, kad viņa tētis Ainārs sāka braukt krosā. Četrus gadus trenējies ar tēva "GAZ 52", Ingus nolēma doties trasē pats. Viņš ir gatavs cīņai un cer, ka konkurentu šogad būs gana daudz.

 

Pret "GAZ 52" jaunietis izturas kā pret dzīvu būtni. Startā Ingus pie sevis nosaka - izturi taču līdz galam! Pirms Latvijas čempionāta autokrosā 1. posma autosportists kopā ar saviem lielākajiem palīgiem - tēti, mehāniķi un brālēnu - rūpīgi gatavojuši mašīnu 2009. gada sezonai.

 

 

Kad gaziks tikpat kā bija gatavs, puisis nolēma to iztestēt. Tad atgadījās sliktākais - nobruka motors. Tomēr vēl līdz pirmajām sacensībām bija atlikušas septiņas dienas, un krosa mašīnai tika ielikts cits motors.

 

Līdz šim 16 gadus vecā puiša lielākie panākumi ir pērn izcīnītā 2. vieta pēdējā sacensību posmā un 5. vieta kopvērtējumā. Mazākā konkurence braucienu laikā smiltenietim bija septiņi dalībnieki. Lielākoties gan sanāk sacensties ar padsmit kravas automašīnu 12. klases braucējiem, kuru vidū ir spēcīgi Igaunijas pārstāvji. "Pēdējais neesmu palicis," smej autosportists.

 

Ingus priecājas, ka viņš pirmo gadu varēs cīnīties par Latvijas čempiona titulu. "Līdz šim bija "VIRŠI - A" kausa izcīņa. Čempionāts skan grandiozāk. Bet līdz ar to tagad viss kļuvis uz pusi dārgāks. Tāpēc jācer, ka konkurentu tomēr būs daudz. Tad cīņa ir krietni aizraujošāka," secina I. Staško.

 

Jaunajam autosportistam grūti prognozēt pirmā posma labāko trijnieku kravas automašīnu klasē, jo tas ir atkarīgs no tā, cik daudz sportistu atbrauks no Igaunijas. "Kādam no igauņiem noteikti jābūt trijniekā, viņi vienmēr ir lielākie konkurenti. No latviešiem - Raivis Lokmanis un Kristaps Eglītis.

 

 

Nevar jau zināt, kā pašam veiksies, jo uzvara lielākoties ir atkarīga no tehnikas. Manējā nav gluži pati jaudīgākā, bet salīdzinoši spēcīga ir," stāsta smiltenietis. Nav noslēpums, ka krīze ietekmē arī autosportistus. Ingus atzīst, ka kravas auto vēl vairāk uzlabot nav iespējams, jo trūkst līdzekļu.

 

 

Tomēr tas nemazina viņa cīņas sparu un gribu pēc iespējas labāk nostartēt čempionātā. To viņš novēl arī citiem. "Novēlu veiksmi saviem konkurentiem, lai braucamie izturētu līdz galam. Nav interesanti, kad konkurentam neiet un pašam lepni aizbraukt garām. Jo vairāk braucēju, jo interesantāk," ir pārliecināts kravas automašīnu klases dalībnieks I. Staško.