Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Kristaps Eglītis gaziku nopirka, lai braukātu pa pļavu, tomēr nokļuva trasē

Santa Sinka

2009. gada 25. aprīlis 21:41

2808
Kristaps Eglītis gaziku nopirka, lai braukātu pa pļavu, tomēr nokļuva trasē

Smiltenietim Kristapam Eglītim aizraušanās ar autosportu aizsākās pavisam nejauši. 2005. gadā tas viss bija kā joks. Puisis pārdeva skūteri un vietā nopirka kravas automašīnu, lai laukos pabraukātu pa pļavu. Tad kāds Kristapa tēva draugs teicis, lai vienreiz ļauj dēlam izbraukt sacensībās. Tā arī notika.

 

"Pirms četriem gadiem pirmo reizi pamēģināju piedalīties sacensībās. Aizbraucu uz trasi, nemaz nezinot, kā viss tur notiek, kā apļus skaita, kā vērtē. Tajā reizē piedalījās tikai seši braucēji. Izrādījās, ka nobraucu pa pirmo un uzvarēju. Kopš tā laika iegāju azartā un cenšos neizlaist nevienu posmu," saka autosportists. 

 

Lai arī autosportista pieredze nav liela, no malas autokrosu viņš vērojis jau no bērnības. "Ar tēti vienmēr braucām skatīties krosus. Tagad tēvs, radi un draugi skatās, kā braucu es. Apkārtējo atbalsts ir svarīgs. Priecē, ka autosportisti ir draudzīgi. No malas pavēro tavu sniegumu un pēc tam pakomentē," stāsta Kristaps.

 

Puiša lielākie palīgi tehniskajā sporta veidā ir ģimene, Raitis Klāvs, radinieki un "VIRŠI - A". Bez tiem jaunietis nevarētu trasē doties ar pārliecību, ka viss ir kārtībā. Līdz šim lielākie Kristapa panākumi ir godalgotās vietas divos posmos, vienā viņš bija pirmais, bet otrā trešais.

 

 

Savukārt kopvērtējumā augstākais sasniegums ir 4. vieta. "Konkurenti man ir pilnīgi visi. Sākumā, kad bija mazāk braucēju, daudz neko nesapratu no konkurences, bet tagad kravas automašīnu klasē sportisti sarosījušies," apgalvo K. Eglītis. Tāpēc nevarot arī prognozēt 1. posma labāko trijnieku.

 

Šosezon Kristapam ir vairāki mērķi - nobraukt visos Latvijas čempionāta posmos un cīnīties par titulu, kā arī pēc iespējas labāk nostartēt Igaunijā. "Vēlēšanās ir, skatīsimies, kā būs ar darbiem. Tehnisko sporta veidu nepametīšu. Patīk atrasties gan trasē, gan darboties garāžā.

 

 

Mašīna uzlabota, pārtaisīta par standarta, atkal kaut kas jauns ir izdomāts, daļas pasūtītas no citas mašīnas. Bet viss nebūt nav atkarīgs no tehnikas, jābūt arī labām braukšanas prasmēm," ir pārliecināts "GAZ 52" īpašnieks.

 

 

Viņš, esot trasē, vienmēr domā soli uz priekšu, kā būs labāk, ātrāk. Tikai retu reizi sanāk lamāties. Kristapa krosa auto ir pilnībā gatavs Latvijas čempionāta pirmajam posmam, arī jaunietis, kuru mēs jau 24. aprīlī redzēsim, traucoties Tepera trasē.