Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Kurš labākais? Patiesība ir tur, Smiltenē! (papildināts ar fotogrāfijām)

2009. gada 25. aprīlis 21:25

1319
Kurš labākais?  Patiesība ir tur, Smiltenē! (papildināts ar fotogrāfijām)

Svētdien, 26. aprīlī, lielais starts - Smiltenē, Tepera trasē, notiks Latvijas autokrosa čempionāta pirmais posms. Lai arī ziema un ekonomiskais klimats draudēja nomocīt atraktīvo sporta veidu, šā gada čempionāts piedāvās daudz intriģējošu elementu un interesantu dalībnieku.

Foto šeit!

Autokrosa organizatori atgādina

Ja esat nolēmuši svētdienu pavadīt sportiskā

gaisotnē un dosieties uz sporta un atpūtas

kompleksu "Teperis", tad uzmanīgi izlasiet

sekojošo informāciju!

 

Katrs no jums ir atbildīgs par šo sacensību

veiksmīgu norisi, tādēļ jūsu un sportistu

drošībai lūgums ievērot šādas prasības:> sekot sacensību gaitai atļauts trases

ārējās malās aiz ierobežojuma;>nestaigājiet pāri trasei;>neatstājiet bērnus bez uzraudzības;nekāpt, nestāvēt un nesēdēt uz barjerām,

 margām un ierobežojošām sētām;>nedrūzmējieties ap sacīkšu mašīnām

- tā jūs traucējat sportistiem sagatavoties

 sacensībām;>nepalīdziet sportistiem brauciena laikā;ievērojiet organizatoru, informatora un

apsardzes darbinieku norādījumus;Brauciena laikā esiet īpaši uzmanīgi!

Trasē redzēsim piecas klases, kas uzsāks cīņu par Latvijas čempiontituliem, bet uz starta starp citām zvaigznēm stāsies divkārtējais Eiropas vicečempions leģendārais OSCar konstruktors Andris Dambis!

 

2009. gadā Latvijas autokrosa čempionāts paredzēts piecām klasēm - vieglo automobiļu konkurencē 1600, 2000 Super un Open klasēm pievienojusies bagiju B600 kategorija, kas Smiltenē viesosies pirmo reizi.

 

1600: jauni čempiontitula pretendentiVisticamāk, 2009. gadā 1600 klasē redzēsim jaunu Latvijas čempionu. Tas tāpēc, ka pirmajam posmam nav pieteicies neviens no pērnā gada medaļniekiem un pēdējo gadu čempioniem - 2007. gada uzvarētājs Oļģerts Vērmanis juniors un 2008. gada labākais Māris Stalis, kā arī pērnais vicečempions Kaspars Īle šoreiz - skatītājos.

 

 

 Tas paver ceļu uz panākumiem viņu tuvākajiem sekotājiem. Šajā kompānijā par galveno favorītu uzskatāms rīdzinieks Andris Priedītis, kurš jau vairākus gadus ir līderu pulkā, taču līdz šim nav ticis pie kārotā zelta. Priedītim pērn neizdevās sezonas sākums, taču čempionāta nogalē Andris kļuva īpaši bīstams!

 

Tomēr viņam būs konkurenti. Iespējams, savu potenciālu nodemonstrēs lielvārdietis Edgars Galvanovskis, kurš savās pirmajās divās krosa sezonās ik pa brīdim demonstrējis lielisku sniegumu, taču pagaidām tikai meklē ceļu līdz pirmajai uzvarai. Taču klasē ir ļoti daudz nezināmo: cik spēcīgi līdz šim līderu ēnā bijušie Raivis Grigorovičs un Jānis Grīnvalds?

 

 

Cik spēcīgs būs Mareks Tauriņš, kurš līdz minimāli veiktajai 2008. gada sezonai rāvās medaļnieku virzienā? Cik spēcīgs būs debitants Reinis Lilienšteins, kurš pirms pāris gadiem ziemas kausā uzvarēja bariņu pieredzējušu un titulētu sportistu? Cik spēcīgs ar pērnā gada klases otro labāko automašīnu (Īles "VW Golf III") būs Andis Kļava, kurš atgriežas krosā pēc astoņu gadu pārtraukuma?

 

2000 Super: bez prognozēm!2000 Super klasē uzvarētāju noteikt grūti - pārāk daudz spēkos līdzīgu favorītu! Protams, toni vajadzētu diktēt čempionam Ulvim Bujānam un vicečempionam Mārtiņam Porietim, kuriem pērn izdevās interesants duelis. Tomēr jau 2008. gada beigās spēkus bija atguvis Jānis Spīķis - diez vai lēnāks par abiem minētajiem.

 

 

Dzīvi pārdomājuši būs arī Kristaps un Aldis Kasparoviči, kuri pērn daudz zaudēja mašīnu defektu dēļ. Ātrāks būs kļuvis pērnais debitants Māris Ločmelis, bet ar spēcīgu tehniku šosezon debitēs Jānis Berķis - ventspilnieks ar slavenā Alda Zēberga braukšanas un tehnikas gatavošanas padomu.

Open: garais Andris ar mazo "Smart"Vēl nesen šķita, ka 2009. gadā Open klasē turpināsies pērnais Raimonda Jerāna un Jāņa Kozlovska duelis, kas pērn noslēdzās ar Raimonda uzvaru un Jāņa vicečempiona titulu. Taču pēdējā brīdī čempionātam pieteikušies nopietni stiprinieki - bijušais vicečempions Roberts Markāns, bijušais čempions Juris Kuļikovskis un leģendārais Andris Dambis.

 

 

Augumā garā krosa leģenda centīsies ielocīties mazajā "Smart Roadster" automobilī, ar kuru Andra dēls Kristaps pirms pāris gadiem sasniedza NEZ rallijkrosa čempiona titulu. Šāda kompānija klases cīņu par uzvaru padara īpašu un neprognozējamu.Turklāt vēl bez minētajiem jāņem vērā, ka stabilitāte un ātrums ir bronzas medaļnieka Normunda Skribja ierocis, bet līderu kļūdas būs gatavi izmantot Māris Rusmanis un debitants Lauris Šube.

 

B600: ceļojums nezināmajāB600 klase pērn aizvadīja debijas sezonu Latvijā. No Dienvideiropas ieceļojusī tehnika pārbaudīta un nu sasniegusi Latvijas čempionāta klases statusu. Interesanti, ka visas mašīnas ir idejiski vienādas, līdz ar to visu izšķirs braucēju meistarība!

 

 

  Favorītu pulks, spriežot pēc pērnā gada, nopietns: jaunie talanti Ģirts Zīle, Oskars Priede, krosa trasēs rūdītie Ģirts Mūrnieks, Viesturs Tilgass, Aigars Liškovskis un Liene Ozoliņa, turklāt vēl pāris debitantu. Šī būs vienreizēja cīņa!

D-12: atpakaļ pie saknēm!Šogad pēc vairāku gadu pārtraukuma atjaunots Latvijas čempionāta statuss Smiltenē bieži redzētajiem GAZ klases automobiļiem. Jaunais statuss noteikti daudz naidīgākus trasē padarīs spēcīgākos braucējus. Kurš būs labākais Smiltenē un čempionātā? Lai paliek intriga svētdienai!

 

Autokrosa sacensību programma

 

Svētdiena, 26. aprīlisNo 8.00 līdz 9.20 sacensību dalībnieku

reģistrācija un dokumentu pārbaude;No 8.00 līdz 9.30 automašīnu tehniskā pārbaude;No 8.30 līdz 9.40 brīvie treniņi;Pulksten 9.50 dalībnieku sapulce;No 10.00 līdz 11.20 laika kontroles braucieni;Pulksten 11.30 čempionāta atklāšana un dalībnieku parāde;Pulksten 11.40 čempionāta posma pirmais starts;Seko kvalifikācijas braucieni un fināli.

Tālāko kārtību nosaka sacensību galvenais tiesnesis.Ap pulksten 17.30 sacensību uzvarētāju apbalvošana