Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Launkalnes pagastā barbariski nogalina gulbi

Sarmīte Ozola

2009. gada 13. aprīlis 12:16

4388
Launkalnes pagastā barbariski nogalina gulbi

Vakar nepatīkamu pārdzīvojumu nācās piedzīvot launkalniešiem. Malumednieki Kapusila ūdenskrātuvē nogalināja gulbi. Ir apzinātas arī iespējamās vainīgās personas.

 

Nežēlīgi. Cilvēku alkatība, visatļautība un pārliecība par savu nesodāmību jau pārkāpj visas robežas. Tās ir galvenās pārdomas, kuras ziemellatvija.lv uzklausīja no notikumā iesaistītajiem cilvēkiem, kas centās notvert putna slepkavu.

 

 

Šāvienu izdzirdējis ūdenskrātuvei tuvējo māju iedzīvotājs, kurš gājis palūkoties, kas tur notiek. "Vienu nolikām, otru - pabaidījām," tas bijis sarunas fragments, kuru izdzirdot, launkalnietis sapratis, ka jārīkojas nekavējoši. Vīrietis sazinājies ar kaimiņu, kas kopā ar dēlu devies mežā malumedniekus meklēt. Notikumā vietā ieradusies arī policija un mednieku kluba "Kapsils" pārstāvji.

 

 

Malumedības notikušas mednieku kolektīva "Silva" teritorijā tāpēc vaicājām tā vadītājam Aināram Jansonam, kā viņš komentē notikušo. "Klāt tur nebiju, tāpēc man grūti komentēt. Pirmo reizi mūsu pusē kaut kas tāds notiek. Domāju, ka tie ir bijuši kādi svešinieki. Tā ir apstākļu sakritība, ka tieši tajā dienā bijām saorganizējuši medības, un mežā bija arī mūsu mednieki," stāsta A. Jansons. Kolektīva vadītājs paskaidro, ka tieši tajā laikā viņa kluba pārstāvji bija devušies bebru medībās.

 

Visā notikušā šobrīd ir vairāk jautājumu nekā atbilžu, tāpēc jācer, ka policijas darbs vainagosies ar panākumiem, un vainīgie saņems pelnīto sodu. Skumjākais šajā negadījumā ir tas, ka gulbji izvēlas partneri visam mūžam, un tas nozīmē, ka patiesībā ir iznīcināts arī gulbju pāris.