Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Kūlu dedzina arī Blomes pagastā

Sarmīte Ozola

2009. gada 11. aprīlis 15:41

1563
Kūlu dedzina arī Blomes pagastā

Šodien Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Smiltenes posteņa darbinieki devās dzēst aizdedzinātu pērno zāli uz Blomes pagastu.

Kad notikuma vietā ieradās ziemellatvija.lv, ugunsdzēsēji un apkārtējo māju iedzīvotāji liesmas jau bija likvidējuši. Uguns nebija nodarījusi kaitējumu ēkām un arī cilvēki nebija cietuši. Izdegusi bija tikai pļava aptuveni trīs hektāru platībā, un liesmas bija iekrāsojušas melnā krāsā ceļmalas bērzu stumbrus.

 

Šoreiz ugunsdzēsēji bija uzzinājuši arī liesmu izcelšanās iemeslu. Degšana bija sākusies pie "Melderu" mājām. Cienījama vecuma pensionāre glābējiem atzinusies, ka dedzinājusi lapas un liesmas ielavījušās arī sakaltušajā zālē. Vizuāli gan šķita, ka lapu ugunskurs ticis sakurts neierasti attālu no mājas.

 

Katrā gadījumā notikušo izmeklēs policija, un ja "Melderu" iedzīvotāji būs uguni aizkūruši pērnajā zālē, par to pienāksies sods. Cerams arī, ka viņi būs guvuši zināmu mācību, ka ar uguni nedrīkst jokot, jo liesmas bija pietuvojušās bīstami tuvu kaimiņu mājām - vecajai Blomes skolai.