Krāsainā salātu pasaule

Ja mājās jāveic ledusskapja tīrīšana (lasi – pagatavot vienu ēdienu no dažādiem produktiem, kas pa mazumiņam palikuši pāri), tad parasti top zupa, sautējums vai salāti. Ļoti daudzveidīgs ēdiens – to var pagatavot gan kalorijām bagātu un treknu, gan liesāku un viduklim draudzīgāku. Piedāvāju ieskatīties mūsu mājas virtuvē un pagatavot kādu no šiem salātiem.
Siera salāti
Tāpat kā rasolam, arī siera salātiem katrai mājsaimniecei ir sava recepte. Citi tos gatavo tikai ar sieru, majonēzi, daudz ķiploka, citās mājās, savukārt, liek vēl klāt dažādas piedevas. Šie salāti būs perfekti uz maizītes, lavašā vai sāļajos smilšu groziņos.
300 g Krievijas vai Holandes siera
6 olas
2 – 3 vidēja lieluma burkāni
2 – 3 ķiploka daiviņas
pāris ēdamkarotes skābā krējuma
sinepes, sāls pēc garšas
zaļumi pēc izvēles
Olas novāra, lai tās būtu cieti vārītas. Burkānus nomazgā, sagriež divās trīs daļās, novāra, līdz vidēji mīksti. Sieru, vārītās olas, burkānus sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves. Pievieno smalki rīvētas vai izspiestas ķiploka daiviņas. Liek klāt skābo krējumu, sinepes, smalki sagrieztas dilles (vai citu zaļumus) un sāli pēc garšas. Atstāj ievilkties un bauda.
Pērļu grūbu un biešu salāti
Lai arī sākumā šī šķiet dīvaina kombinācija, ticiet man, garšo ļoti labi. Kā jau visas ģeniālās receptes, tapa pavisam nejauši un tagad jau ir uz palikšanu. Garšos visiem tiem, kam šīs sastāvdaļas vēderam tīkamas.
500 g vārītu biešu
250 g Fetas tipa siera (man nekad neliek vilties “Baltais” Fetaki siers)
100 g pērļu grūbu
etiķa esence
sāls
olīveļļa
Bietes sagriež mazos kubiņos. Aplej ar vienu ēdamkaroti etiķa esences (ja vēlas stiprākus, var pievienot vēl vienu), vienu tējkaroti sāls un trim ēdamkarotēm olīveļļas. Visu samaisa un liek ledusskapī ievilkties. Pa to laiku novāra pērļu grūbas. Pēc tam tās noskalo aukstā ūdenī. Sagriež smalkos kubiņos Fetas sieru. Visas sastāvdaļas samaisa kopā. Ja nepieciešams, pievieno klāt vēl eļļu, sāli un etiķa esenci.
Pavisam vienkāršie makaronu salāti
Mums ļoti garšo makaroni. Arī auksti un salātos. Izmantojam pilngraudu, lai salāti būtu uzturvielām bagātāki. Iesakām! Derēs visām ēdienreizēm. Sastāvdaļas tiek ņemtas “uz aci” jeb skatāmies pēc ēdāju skaita un pieejamo produktu daudzuma. Pēc pieredzes – makaronus parasti ņemam aptuveni 300 gramus. Salātiem vislabāk der spirālveida (Fusilli) vai bantītes formas makaroni (Farfalle).
pilngraudu makaroni
mazā bundža konservētas kukurūzas
tomāti
Ķīnas kāposts
Sarkanais sīpols
Fetas siers
Pēc vēlēšanās – olīvas, svaigs gurķis
Makaronus novāra un atdzesē. Pārējās sastāvdaļas (izņemot kukurūzu) sagriež gabaliņos un visu sajauc kopā. Mērcei – pēc garšas pievieno klāt olīveļļu, sāli un citrona sulu.
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19