Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Ar biezpienu un sēnēm pildītas pankūkas

Ance Andrējeva-Empele

2020. gada 26. novembris 12:12

68
Recepte: Ar biezpienu un sēnēm pildītas pankūkas

Sastāvdaļas:

  • biezpiens 9% 
  • šampinjoni
  • labi kūstošs siers 
  • majonēze
  • pētersīļi
  • sāls un pipari

Pankūkām

  • 2 olas
  • 1 tējkarote cukura
  • ¼ tējkarotes sāls
  • 250 g piena
  • 230 g miltu
  • 250 g ūdens

Lai pagatavotu masu, izmantoju 250 g biezpiena, 400 g šampinjonu, 100 g siera, bet var izvēlēties individuāli, kuru no sastāvdaļām likt vairāk, kuru mazāk, kādās proporcijās.
  
Pagatavošana:

Gatavo plānās pankūkas pēc iecienītākās receptes, bet cukuru pievieno vienu tējkaroti. Pildījumam – sagriež šampinjonus kubiņos un nelielā eļļas daudzumā apcep, cepot pievieno sāli un piparus pēc garšas. Bļodā liek biezpienu, pievieno izceptos šampinjonus, sarīvētu sieru, nedaudz majonēzes, sāli un piparus pēc garšas. Iegūto masu pilda pankūkās – pildījumu liek pankūkai pa vidu un loka tā, lai veidojas spilventiņš. Sapildītās pankūkas liek cepties uz pannas vai cepeškrāsnī. Pasniedz kopā ar svaigiem salātiem vai ēd tāpat.

Ja arī tu vēlies padalīties ar kādu no savām receptēm, sūti tās uz info@ziemellatvija.lv un iepriecini portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!