Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Valmieras bērnudārzs Covid-19 dēļ uz laiku pārtrauc darbību

ziemellatvija.lv

2020. gada 26. novembris 18:10

616
Valmieras bērnudārzs Covid-19 dēļ uz laiku pārtrauc darbību

Valmierā uz karantīnas laiku apturēta pirmsskolas izglītības iestādes "Kārliena" darbība, informē nacionālā informācijas aģentūra LETA.

Šāds lēmums pieņemts, jo ceturtdien vienam pedagogam tika konstatēta saslimšana ar Covid-19, vēl diviem - saslimšanas simptomus, tāpēc no 27.novembra bērnudārza darbību uz laiku tiek apturēta.

Lēmums pieņems, pamatojoties uz Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) ieteikumiem.

Bērnudārza direktore nosūtījusi bērnu vecākiem SPKC sagatavotu informāciju ar nosacījumiem, kas jāievēro bērniem, kuri ir kontaktpersonas un kuriem ir jāievēro mājas karantīna.

Karantīnā esošos pedagogi, atbalsta personāls, tehniskie darbinieki un bērnu vecāki aicināti turpmākās 14 dienas sekot savam un bērnu veselības stāvoklim, vērot, vai neparādās elpceļu infekcijas slimības pazīmes, paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, apgrūtināta elpošana un citi simptomi. Parādoties simptomiem, tiem būs telefoniski jāsazinās ar ģimenes ārstu par tālāko rīcību.

Karantīnā esošajiem jāuzturas dzīvesvietā vai citā uzturēšanās vietā, un kopā ar vecākiem jābūt pieejamiem saziņai un sadarbībai ar ģimenes ārstu un citām ārstniecības personām.

Karantīnā esošie nedrīkst pakļaut citas personas inficēšanās riskam, jāizvairās no tiešiem kontaktiem ar citiem cilvēkiem, jāievēro SPKC epidemiologa un ārsta norādījumi. Mājas karantīnu drīkst pārtraukt tikai ar ārstējošā ārsta atļauju.

Karantīnā esošo bērnu vecākiem jāsazinās ar ģimenes ārstu un jāatver B slimības lapa, aizdomu gadījumā par bērna veselības stāvokli jāsazinās ar ģimenes ārstu telefoniski.

Mācību iestādē notiks dezinfekcijas darbi, bērni un personāls tajā neuzturēsies, uzsvēra pašvaldības pārstāve.

SPKC informācija liecina, ka Valmierā 14 dienu kumulatīvais ar Covid-19 saslimušo skaits ir 47 cilvēki.