Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Vidzemes slimnīcā rekordliels Covid-19 pacientu skaits

ziemellatvija.lv

2020. gada 27. novembris 10:44

443
Vidzemes slimnīcā rekordliels Covid-19 pacientu skaits

Vidzemes slimnīcā ceturtdien ārstējās 36 Covid-19 pacienti, kas ir lielākais slimnieku skaits, kas līdz šim ir bijis stacionēts šajā slimnīcā, informē reģionālais portāls “Valmieras Ziņas”.

Trijiem pacientiem ir smaga slimības gaita un viņiem ir nepieciešams skābekļa terapijas atbalsts un mākslīga plaušu ventilācija.

Pagājušajā diennaktī slimnīcā iestājušies deviņi Covid-19 pacienti, bet izrakstīti trīs pacienti.

Brila portālam “Valmieras Ziņas” skaidroja, ka līdz šim Covid-19 pacienti tika ārstēti Terapijas nodaļā 2, kas pilnībā tika atvēlēta šim nolūkam. Palielinoties ar koronavīrusu sasirgušo skaitam, viens no diviem spārniem Terapijas nodaļā 1 ir pārprofilēts Covid-19 pacientu ārstēšanai. Vidzemes slimnīca bijusi gatava šādai situācijai. Jau vasarā, pieņemot, ka rudenī varētu palielināties Covid-19 pacientu plūsma, tika izstrādāts plāns par vēl vienas nodaļas pārprofilēšanu tieši šo pacientu vajadzībām.

Veselības ministrijas valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško ceturtdien preses konferencē informēja, ka Vidzemes slimnīcā vairs neuzņem terapeitiskos pacientus, tāpēc cilvēki ar akūtām saslimšanām tiek pārvesti uz citu slimnīcu.