Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Kēksiņi ar slinko sāļo karameli

Ance Andrējeva-Empele

2020. gada 27. novembris 13:14

61
Recepte: Kēksiņi ar slinko sāļo karameli

Sastāvdaļas:

  • 113 g mīksta sviesta vai cepamā margarīna
  • 150 g cukura
  • 192 g miltu
  • 3 olas
  • 118 g svaigi spiestas apelsīna sulas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • ¼ tējkarotes sāls
  • Vaniļas ekstrakts
  • Mīkstās karameļu konfektes
  • Jūras sāls

Pagatavošana:

Mīksto sviestu vai margarīnu sakuļ kopā ar cukuru. Pa vienai pievieno olas. Pievieno vaniļas ekstraktu. Atsevišķā bļodā liek sausās sastāvdaļas – miltus, sāli, cepamo pulveri. Pievieno daļu sausā maisījuma sviesta un olu masai, visu sakuļ, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno svaigi spiesto apelsīna sulu, visu atkal sakuļ. Pievieno atlikušos miltus, kārtīgi sakuļ. Kēksiņu mīklas masu liek tā, lai būtu aizpildīta 1/3 formiņas, pa vidu liek karameļu konfekti, kurai uzber nedaudz jūras sāls, tad piepilda atlikušo trauka daļu, bet ne līdz pašai augšai, jo mīkla cepot celsies. Cep 180 grādos ~20 minūtes.