Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Perfektie vistu šķiņķīši

Kaspars Virsnītis

2020. gada 29. novembris 12:12

459
Recepte: Perfektie vistu šķiņķīši

Sastāvdaļas:

600 g vistu šķiņķīšu bez kauliem

1 sakapāts sīpols

3 vai 4 sakapātas ķiploka daiviņas

1 vistas buljona kubiņš

200 g saldā krējuma

Sauja svaigu spinātu

Sauja rīvēta cietā siera

Garšvielas

Pagatavošana:

  • Šķiņķīšus ieziež ar ķiploku, pētersīļiem, saldās paprikas pulveri, sāli un pipariem. Liek cepties uz pannas no vienas puses kādas 8 minūtes un tad tikpat ilgi no otras puses. Kad tas paveikts, noņem no pannas un ļauj atpūsties.
  • Pannā, kur cepti šķiņķīši, ieber 1 sakapātu sīpolu un 3 vai 4 sakapātas ķiploka daiviņas. Uz pannas noteikti būs kaut kas piecepies no šķiņķīšiem, un tas ir lieliski, jo kopā veidos īsto labumiņu.
  • Kad ķiploki un sīpoli apcepti, pielej krūzi vistas buljona, kas pagatavots no 1 kubiņa.
  • Ielej pannā 200 g saldā krējuma, apmaisa un atkal ļauj uzburbuļot.
  • Pievieno krietnu sauju svaigu spinātu, tos iemaisot mērcē. Kad spināti kļuvuši gurdeni, piešauj brangu sauju rīvēta cietā siera — der Parmas siers un tamlīdzīgi.
  • Kad siers izkusis, liek vistu šķiņķīšus atpakaļ pannā un kādas 3 minūtes pasutina. Pasniedz kopā ar cepeškrāsnī ceptiem kartupelīšiem ar timiānu.

Ja arī tu vēlies padalīties ar kādu no savām receptēm, sūti tās uz info@ziemellatvija.lv un iepriecini portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!