Recepte: Vienkāršais ābolrausis
Sastāvdaļas
- 350 g nomizotu un iztīrītu ābolu,
- 170 g izsijātu miltu,
- 100 g cukura,
- 290 g bezpiedevu jogurta,
- 1,5 tējkarote dzeramās sodas,
- 1 tējkarote kanēļa,
- šķipsna malta kardamona,
- šķipsna sāls,
- vaniļas cukurs - pēc garšas,
- 4 olas.
Pagatavošana
Ābolus sadala četrās daļās un sagriež plānās šķēlītēs. Bļodā liek visas pārējās sastāvdaļas un samaisa līdz viendabīgai masai. Ietauko cepamo pannu (24 cm), taču var izmantot arī līdzīga izmēra kantaino formu. Ieklāj pusi no mīklas daudzuma. Kārto pusi no sagrieztajām ābolu šķēlītēm. Aplej ar atlikušo mīklas daudzumu, kārto pārējās ābolu šķēlītes. Pārkaisa ar dažām ēdamkarotēm cukura. Cep 200 grādu karstā cepeškrāsnī aptuveni 40-45 minūtes, līdz rausis kļūst zeltaini brūns. Bezpiedevu jogurta vietā var izmantot arī krējumu - rausis noteikti arī tad izdosies! Balto cukuru var aizstāt arī ar brūno. Daļu balto miltu var aizstāt arī ar pilngraudu miltiem.
Ja arī tu vēlies padalīties ar kādu no savām receptēm, sūti tās uz info@ziemellatvija.lv un iepriecini portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19