Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Pieprasa atcelt masku nēsāšanu sākumskolās

ziemellatvija.lv

2020. gada 3. decembris 11:06

249
Pieprasa atcelt masku nēsāšanu sākumskolās

“ManaBalss” platformā publicētā iniciatīva "Ļausim bērniem skolā brīvi elpot" mazāk nekā 20 stundu laikā kopš tās publicēšanas ir savākusi vairāk nekā 18 tūkstošu parakstītāju atbalstu, portālu “Ziemeļlatvija” informēja organizācijas “ManaBalss” komunikācijas vadītājs Didzis Meļķis.

Šis ir platformas “ManaBalss” darba deviņos gados ātrākais temps, kurā kāda iniciatīva ir guvusi tik pārliecinošu atbalstu.

Ceturtdien, 3. decembrī, tās autore Olga Petkeviča iniciatīvu ir iesniegusi Saeimā.

Iniciatīvas prasība ir atcelt valdības lēmumu obligāti valkāt sejas maskas 1.-4. klašu skolēniem no 2021. g. 4. janvāra. "Ja ministri šādu lēmumu pieņem mēnesi pirms regulējuma stāšanās spēkā, tad viņi neslēpj to, ka paši netic sevis pieņemto ierobežojumu efektivitātei," cita starpā argumentē iniciatīvas autore.

Pasaules Veselības organizācija nosaka, ka bērniem no 6 līdz 11 gadu vecumam masku valkāšana var tikt rekomendēta, norāda autore. Ja tas tiek īstenots, tam ir jānotiek pieaugušo kontrolē. "Tas nozīmē, ka skolotājiem papildus būs jāseko tam, lai maskas tiek valkātas pareizi. Tas nozīmēs viņiem papildu slodzi un laika tērēšanu jau tā apgrūtinātos mācīšanas apstākļos. Kopš 2020. gada septembra bērni netiek izlaisti no klasēm starpbrīžos, tāpēc jau ir vērojams svaiga gaisa trūkums telpās, kur viņi pastāvīgi atrodas."