Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Robežsargi uz Latvijas - Igaunijas robežas kontrolē iebraucējus Latvijā

Inga Karpova

2020. gada 7. decembris 11:17

2958
Robežsargi uz Latvijas - Igaunijas robežas kontrolē iebraucējus Latvijā

No pirmdienas, 7.decembra līdz pat 11. janvārim, Valkā Semināra un Rūjienas ielās esošajās Latvijas – Igaunijas robežšķērsošanas vietās izlases kārtībā notiek iebraucēju un ienācēju kontrole. To veic Valsts robežsardzes robežsargi.

“Ziemeļlatvija” pārliecinājās, ka robežsargi pārbauda, vai iebraucējiem un tiem, kuri robežu šķērso kājām, ir aizpildīta “Covidpass.lv” ieceļotāju apliecinājuma anketa. Tiem, kurus robežsargi pārbauda, ir jāuzrāda saņemtais QR kods. To var uzrādīt gan savā viedtelefonā, gan izdrukātu uz lapas. Daudzi, tostarp Valgas iedzīvotāji, pie robežsargiem interesējas, kas ir jādara, lai tiktu uz Valku. Robežsargi iedzīvotājiem paskaidro, kā jārīkojas, lai tiktu Latvijā.

Gados jauni cilvēki aptuveni desmit minūšu laikā turpat aizpilda “Covidpass.lv” ieceļotāju apliecinājuma anketu. Robežsargi atzīst, ka sarežģītāk ir ar gados vecākiem cilvēkiem, kuriem nav pieejams dators ar interneta pieslēgumu un nav arī izveidots savs e-pasts. Šādos gadījumos viņi iesaka senioriem lūgt palīdzību bērniem vai radiniekiem, lai viņi aizpilda nepieciešamās formalitātes.    

“Ziemeļlatvija” atgādina, ka kopš 12.oktobra, šķērsojot Latvijas Republikas robežu, obligāti ir jāaizpilda elektroniskā anketa. Anketa ir pieejama no jebkuras viedierīces un aizpildāma īpašā tīmekļvietnē covidpass.lv

Svarīgi zināt, ka Valkas novadā un Valgas pagastā (Igaunijas Republikā) deklarētajiem iedzīvotājiem  elektroniskā apliecinājuma anketa jāiesniedz vienu reizi mēneša laikā.