Recepte: Krāsnī cepti kartupeļi ar cieto sieru
Sastāvdaļas:
- 10 vidēja izmēra kartupeļi,
- 50 g sviesta,
- pētersīļi,
- 2 daiviņas ķiploka,
- 100 g rīvēta cietā siera,
- sāls pēc garšas,
- zaļumi pēc izvēles –
- dilles, pētersīļi, lociņi.
Pagatavošana:
Kartupeļus rūpīgi nomazgā, notīra (izmantoju trauku mazgāšanas sūklīša abrazīvo pusi) un nemizotus sālsūdenī vāra 15‒20 minūtes. Kad gatavi, kartupeļus nokāš. Kartupeļus ar stampiņu vai šķīvja apakšu nedaudz saplacina tā, lai neizjūk, un kārto uz cepampannas. Sarīvētajam sieram pieliek sakapātus zaļumus un ķiploku. Ja nepieciešams, pēc garšas kartupeļiem pievieno sāli, uzber sieru ar garšaugiem un pa virsu liek sviesta piciņu. Kartupeļus cepeškrāsnī cep 20 minūtes 200 grādu temperatūrā, līdz tie zeltaini un kraukšķīgi.
Ja arī tu vēlies padalīties ar kādu no savām receptēm, sūti tās uz portals@ziemellatvija.lv un iepriecini portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!
Kategorijas
- Novados
- Smiltene
- Valka
- Strenči
- Kaimiņos
- Vēlēšanas
- Kriminālziņas
- Izglītība
- Sports
- Orientēšanās
- Auto/Moto/Velo
- Futbols
- Florbols
- Basketbols
- Citi sporta veidi
- Hokejs
- Volejbols
- Kultūra un Izklaide
- Foto
- Cilvēkziņas
- Vaļasprieki
- Citas ziņas
- Bizness
- Reklāmraksti
- Lietotāju raksti
- Dzīvespriekam
- Latvijas ziņas
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Balles
- Teātris
- Koncerti
- Kino
- Sports
- Festivāli
- Baznīcās
- Citi pasākumi
- Video
- Statiskas lapas
- Pašvaldību vēlēšanas
- Mediju projekts
- Mediju kritika
- Ar informāciju pret dezinformāciju
- Mediju projekti 2018
- Mediju projekts 2020
- Eiropā
- Dzīvesstils
- Atpūta
- Hobiji
- Mīluļi
- Veselība
- Virtuvē
- Noderīgi
- Viedokļi
- Vides projekti
- Daba-iepazīstam un palīdzam
- Rūpēsimies par vidi
- Saimnieko gudri
- Informējot iedvesmojam
- Covid-19