Ziemellatvija.lv ARHĪVS

Recepte: Drumstalu deserts ar āboliem un dzērvenēm

Brigita Skaistkalne

2020. gada 9. decembris 12:50

75
Recepte: Drumstalu deserts ar āboliem un dzērvenēm

Sastāvdaļas:

  • 400 gramu biezpiena,
  • 2 olas,
  • 80 gramu cukura,
  • 300 gramu jebkuru ogu,
  • sviests,
  • manna.

Drumstalām:

  • 200 gramu miltu,
  • 80 gramu cukura,
  • 100 gramu sviesta.

Pagatavošana

Vispirms olas kopā ar cukuru, vaniļas cukuru un biezpienu saputoju viendabīgā masā. To izlīdzināju ar sviestu ietaukotā un ar mannu izkaisītā veidnē. Šoreiz biezpiena mīklas slānim pāri pārbēru nomizotus un nelielos gabaliņos sagrieztus ābolus un purva dzērvenītes, taču varam izmantot jebkuras dārza vai meža ogas, domāju, arī saldētās te derētu.

Miltus, cukuru un aukstu sviestu saberzu drumstalās un vienmērīgi pārkaisīju āboliem un ogām. Cepu desertu līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz pusstundu, līdz virskārta kļuva zeltaini brūna.

Ja arī tu vēlies padalīties ar kādu no savām receptēm, sūti tās uz portals@ziemellatvija.lv un iepriecini portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!